Головна Новини Світ Азія У Грузії громадян та туристів евакуюють гелікоптерами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії громадян та туристів евакуюють гелікоптерами

Єдина дорога до високогірного району пошкоджена через зсуви

27 вересня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

У Грузії високогірний район відрізаний від країни через зсуви грунту, які сталися після значних злив в регіоні. Про це повідомляє Ехо Кавказу.

У Грузії громадян та туристів евакуюють гелікоптерами

У Грузії через зсув зруйнована дорога, фото Ехо Кавказу

Мова йде про Тушетію, звідки евакуювали ще 50 людей. У евакуації громадян взяли участь працівники прикордонної поліції, які вертольотами доставили туристів з села Омало до аеропорту Телаві.

За словами губернатора Кахетії Іраклія Шіошвілі, вертольоти продовжують евакуйовувати людей з села, куди їх звозять на автівках з високогір'я. Серед евакуйованих туристи та місцеві мешканці, які не можуть дістатися до інфраструктури.

Дорога в Тушетії була пошкоджена через зсув грунту 24 вересня. Таким чином іноземні туристи опинилися заблокованими в регіоні. Опади спричинили збільшення рівня води в річках. Повідомляється про пошкоджені три ділянки траси Пшавели-Абано-Омало.

Також через негоду в Тушетії пошкодився пам’ятник культурної спадщини — у Кесело обвалилася вежа замку XVIII століття. Через опади в Кахетії, була пошкоджена високовольтна лінія електропередач. Наразі три населених пункти відрізані від електроенергії.

Як повідомляв портал "Коментарі", на курортне місто Батумі обрушилися сильні дощі. Вулиці міста виявилися затопленими. Повідомляється, що особливо скрутне становище на вулицях Шавшеті, Багратіоні і Тавдадебулі. Там водою затопило торгові об'єкти і перші поверхи будинків. У місті утворилися складності з пересуванням транспорту. Людям доводиться йти пішки по затоплених вулицях.

Також ми писали, що Грузія відкриє кордони для туристів з України. За попередніми даними, українці зможуть відпочити в Грузії, якщо надають на кордоні негативний результат ПЛР-тесту. Проте кордони відкриються тільки, якщо до березня не буде різкого стрибка захворюваності COVID-19.

У Грузії громадян та туристів евакуюють гелікоптерами - фото 2
У Грузії громадян та туристів евакуюють гелікоптерами - фото 3
У Грузії громадян та туристів евакуюють гелікоптерами - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини