Головна Новини Світ Азія У Китаї просять не влаштовувати весілля та похорон через новий сплеск COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї просять не влаштовувати весілля та похорон через новий сплеск COVID-19

Влада Пекіна порадила місцевим жителям відкласти проведення весіль та скоротити кількість присутніх на похоронних церемоніях

30 жовтня 2021, 06:01
Поділіться публікацією:

У Китаї громадян попросили обійтися без вечірок з приводу весілля та поминальних служб та похорону, бо почалася нова хвиля заражень коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє французьке інформагентство AFP News. Влада Пекіна порадила місцевим жителям відкласти проведення весіль та скоротити кількість присутніх на похоронних церемоніях. Якщо цю директиву не виконають — громадян попередили про можливе закриття кордонів, жорсткий карантин та повний локдаун.

У Китаї просять не влаштовувати весілля та похорон через новий сплеск COVID-19

Коронавірус (фото з відкритих джерел)


Зараз у Китаї нова хвиля заражень коронавірусом у десятці регіонів, де найчастіше бувають туристи. Чиновники вже наказали обмежити рух транспорту між містами та активізувати темпи тестування громадян. При цьому в країні не більше 250 випадків зараження коронавірусом на тиждень. Суворі обмеження влади Китаю обумовлені ще й тим, що навіть коли з'являється кілька нових випадків, їх намагаються локалізувати, оскільки у лютому в країні мають відбутися зимові Олімпійські ігри. Щоб потрапити до певних міст, громадяни повинні надати негативний результат тесту перед в'їздом, насамперед із міст, де нещодавно були зареєстровані випадки зараження.


На платформі відстеження контактів Feichangzhun повідомили про необхідність скасування більш ніж половини рейсів з двох основних аеропортів Пекіна. До цього було скасовано рух двох швидкісних поїздів, що прямували до Пекіна, а 450 пасажирів попрямували тестуватися.


Нагадаємо, протягом останнього тижня в Китаї зафіксували новий спалах коронавірусу серед населення. Понад сто нових випадків реєструють медичні працівники в 11 провінціях та столиці. За словами представника Національної комісії охорони здоров'я Китаю Мі Фена, медики побоюються, що спалах пошириться і буде більше інфікованих, тому запроваджуються нові посилені обмеження.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини