Головна Новини Світ Азія У Китаї зафіксовано інфікування людини пташиним грипом: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї зафіксовано інфікування людини пташиним грипом: що відомо

Новий штам пташиного вірусу викликав у людини в Китаї симптоми грипу

27 квітня 2022, 10:53
Поділіться публікацією:

У Китаї зафіксовано інфікування людини пташиним грипом: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

26 квітня про випадок захворювання людини на штам пташиного грипу H3N8 заявили в управління охорони здоров'я Китайської республіки. Цей штам було зафіксовано давно, але випадків інфікування людей не ставалося. Про це пише Reuters.

Відомо, що інфікувалася чотирирічна дитина, симптоми грипу в неї зареєстровані 5 квітня. Відібрані в дитини біологічні зразки показали наявність в організмі штаму пташиного грипу. У хлопчика з центральної провінції Хенань була висока температура. Пацієнт міг заразитися від курей та ворон в домашньому господарстві. Рідні дитини, що контактували з нею, не захворіли.

Варіант H3N8 раніше епідеміологи фіксували в птахів, ссавців та домашніх тварин в інших країнах світу, але випадок інфікування людини перший.

В управлінні з охорони здоров'я Китаю говорять, що попередньо, епідеміологи дають висновки про те, що ризик епідемії цього пташиного вірусу низький. В країні циркулює чимало штамів пташиного грипу. В 2021 році людина заразилася штамом H10N3. Тоді захворів 41-річний чоловік у східній китайській провінції Цзянсу. В основному, фіксували випадки захворювання в осіб, що доглядали за птицями.

У Китаї є величезні популяції як вирощених, так і диких птахів багатьох видів, що створює ідеальне середовище для змішування та мутації пташиних вірусів. Наразі в країні триває спалах COVID-19, на самоізоляції перебувають мільйони людей.

Як повідомляв портал, Америка зробила попередження Китаю стосовно співпраці з росією. Експерти розповіли, як поводитиметься Китай надалі і чи прислухається до Заходу щодо розриву відносин з агресором



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини