Головна Новини Світ Азія У М'янмі жорсткі затримання, є загиблі: посол закликав ООН припинити переворот будь-якою ціною (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

У М'янмі жорсткі затримання, є загиблі: посол закликав ООН припинити переворот будь-якою ціною (фото)

Військові почали застосовувати жорстку силу проти протестувальників, у країні сотні побитих та десятки затриманих

27 лютого 2021, 16:24
Поділіться публікацією:

У М'янмі вже третій тиждень поспіль тривають протести проти дій військових, які здійснили військовий переворот 1 лютого. В суботу зранку відбулися найжорсткіші репресії та затримання за весь цей період, про це повідомляє Reuters із посиланням на ЗМІ М'янми.

У М'янмі жорсткі затримання, є загиблі: посол закликав ООН припинити переворот будь-якою ціною (фото)

Протести у М'янмі. Фото: джерело

Під час сьогоднішнього протесту у місті Монвія було застрелено жінку, обставини події досі залишаються невідомими. Інші протестувальники у тому ж місті розповіли, що поліція застосовувала водомети, оточивши натовп.

У місті Янгон поліція для розгону натовпу застосувала сльозогінний газ, електрошокери, та стріляла в повітря. Демонстранти навіть почали будувати барикади впоперек вулиць. Поліція переслідувала групи людей, десятки були затримані, багато людей зазнали тілесних ушкоджень від поліції.

У М'янмі жорсткі затримання, є загиблі: посол закликав ООН припинити переворот будь-якою ціною (фото) - фото 2
У М'янмі жорсткі затримання, є загиблі: посол закликав ООН припинити переворот будь-якою ціною (фото) - фото 3
У М'янмі жорсткі затримання, є загиблі: посол закликав ООН припинити переворот будь-якою ціною (фото) - фото 4

Подібна ситуація спостерігалася також і в інших містах країни. Одним з затриманих виявився один з двох мусульманських членів парламенту від "Національної ліги а демократію".

Лідер військової генерал Мін Аунг Хлаїнг заявив, що усі заходи, які застосувала влада не були жорсткими, а застосована сила є мінімальною.

Ескалація жорстокості з боку влади відбулася після заяви представника М'янми в ООН, який виступає на боці уряду Су Чжи. Він закликав ООН застосувати будь-які заходи, аби зупинити переворот 1 лютого.

У М'янмі відбуваються заворушення з 1 лютого — відтоді, як армія захопили владу в країні та ув'язнила обраного лідера Аун Сан Су Чжи та більшість керівництва її партії, заявивши, що результати виборів, які відбулися у листопаді минулого року, є недійсними.

Міжнародна спільнота засудила дії військових, деякі країни ввели проти самопроголошеного керівництва санкції. "Коментарі" розповідали про те, що США заморозили американські активи у М'янмі, та посилили експортний контроль щодо країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини