Головна Новини Світ Азія У США зробили нову заяву про Індію та її зв'язки з РФ після візиту Моді до Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили нову заяву про Індію та її зв'язки з РФ після візиту Моді до Москви

8 липня прем'єр-міністр Індії Нарендру Моді приїхав з візитом до Москви

9 липня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки висловили занепокоєння Індії щодо її відносин з Росією на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У США зробили нову заяву про Індію та її зв'язки з РФ після візиту Моді до Москви

Прем'єр-міністр Індії Наредра Моді та Володимир Путін(фото з відкритих джерел)

Як повідомляє  Reuters, речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив про це під час пресконференції.

Індія зазнає постійного тиску з боку Заходу з вимогою дистанціюватися від Росії, однак Нью-Делі відповідає, що через давні економічні зв'язки з Москвою не може цього зробити.

Під час свого першого візиту до Росії після початку повномасштабної війни, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді зазначив, що ця зустріч "матиме велике значення для майбутнього посилення зв'язків та дружби між країнами".

Метью Міллер наголосив, що США врахують публічні заяви індійського прем'єра. "Ми чітко висловили Індії наше занепокоєння щодо зв'язків з Росією. Сподіваємося, що Індія, як і будь-яка інша країна, якщо співпрацюватиме з РФ, передасть їй необхідність поважати статут ООН, а також суверенітет і територіальну цілісність України," — підкреслив Міллер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи стане Моді посередником у врегулюванні війни між РФ та Україною. Як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, прем'єр Індії Нарендра Моді не пропонував стати посередником у врегулюванні "української кризи". При цьому він наголосив, що всі є прихильниками миру і нібито Росія також.

При цьому відомо, що переговори диктатора Володимира Путіна з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді в розширеному складі не будуть проводитися. Як заявив Пєсков, просто лідери вичерпним чином пройшли по всьому порядку за час проведення зустрічі у вузькому складі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини