Головна Новини Світ Азія У Туреччині презентують наступне покоління безпілотників Bayraktar
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині презентують наступне покоління безпілотників Bayraktar

Турецька компанія Baykar представила новий дрон TB3, який невдовзі потрапить на авіаносець Anadolu.

29 березня 2023, 19:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Турецька компанія з виробництва оборонного обладнання Baykar опублікувала фото з новою версією своїх безпілотників Bayraktar. Остання версія отримала назву TB3 і незабаром пройде перші випробування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter компанії Baykar.

У Туреччині презентують наступне покоління безпілотників Bayraktar

Новий безпілотник Bayraktar TB3. Фото з відкритих джерел

Після успішного застосування безпілотників Bayraktar в Україні турецька компанія Baykar здобула величезну популярність, а нові розробки й надалі допомагають завойовувати ринок. Цього разу компанія опублікувала фото Bayraktar TB3.

Нові турецькі дрони Bayraktar TB3 разом з Kızılelma створювались спеціально для авіаційного крила турецького авіаносця Anadolu. США відмовило Туреччині передати свої винищувачі через те, що Ердоган вирішив купувати частину зброї у Росії. Як наслідок військові сили азійської країни вирішили розмістити на авіаносці дрони, замість літаків.

"Bayraktar TB3 матиме можливість здійснювати посадку та зліт на кораблях із короткими злітно-посадковими смугами", — повідомляє компанія Baykar.

Розмах крил TB3 становить 14 метрів, що на 2 метри більше ніж у Bayraktar TB2. Також нова модель може переносити вантаж у 280 кг, що є на 130 кг вищим показником ніж безпілотник попереднього покоління. Однак спеціально для кораблів турецький дрон має розкладні крила, щоб займати менше місця знаходячись на авіаційному крилі Anadolu, який зможе на своїй палубі розмістити близько 80 безпілотників Bayraktar TB3.

Перша презентація турецького дрона TB3 для широкої публіки запланована на кінець квітня. Саме в ті дні у Стамбулі пройде один з найбільших фестивалів аерокосмічної галузі Teknofest.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24: відомо, куди він прямував.

Також "Коментарі" писав про все більші проблеми Ердогана: турецький лідер отримав різку відмову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини