Головна Новини Світ Туреччина Все більші проблеми Ердогана: турецький лідер отримав різку відмову
commentss НОВИНИ Всі новини

Все більші проблеми Ердогана: турецький лідер отримав різку відмову

Перед виборами в Туреччині Реджеп Ердоган отримав відмову від свого союзника, який не погодився очолити міністерство фінансів у країні.

23 березня 2023, 16:50 comments6279
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган намагається розв'язувати економічні проблеми в країні перед виборами президента, які пройдуть у травні. Проте довіра до президента все більше падає, про це свідчить відмова повернутись до уряду багаторічного міністра фінансів і віцепрем'єр-міністра Мехмета Шимшека. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Все більші проблеми Ердогана: турецький лідер отримав різку відмову

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Популістична політика Ердогана привела до значної інфляції, яка за 2022 рік становить 85%. Окрім того, національна валюта Туреччини – ліра, знецінилась на 80% за останні п'ять років. Через скрутну ситуацію Реджеп Ердоган особисто закликав колишнього міністра фінансів повернутися в уряд і взяти на себе економічні реформи перед виборами президента.

На прохання Ердогана Мехмет Шимшек відповів, що не зацікавлений в "активній політиці" після того, як залишив посаду в 2018 році. Після оприлюднення відмови, президент Туреччини применшив значення переговорів з Шимшеком, вказавши, що це була звичайна зустріч.

"Відмова Шимшека приєднатися до лав є ані першим, ані останнім показником зменшення підтримки уряду", — стверджує соціолог Ертан Аксой.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган втратив позиції лідера в новому опитуванні. Тепер на першому місці в соціологічному опитуванні перебуває опозиційний лідер Кемаль Кілічдароглу. Конкурент Ердогана має понад 10% перевагу у боротьбі за крісло президента Туреччини.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина повідомила чи готова арештувати Путіна на своїй території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини