Головна Новини Світ Азія У Туркменістані готуються до президентських виборів: глава держави заявив про намір піти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туркменістані готуються до президентських виборів: глава держави заявив про намір піти

У Туркменістані готуються до позачергових президентських виборів

12 лютого 2022, 12:50
Поділіться публікацією:

У Туркменістані готуються до президентських виборів: глава держави заявив про намір піти

Фото ілюстративне / Pixabay

11 лютого глава республіки Туркменістан під час засідання Народної ради висловив публічно бажання залишити посаду президента, на якій він перебуває вже 15 років. Про це пише DW.

Відомо, що президент Гурбангули Бердимухамедов дав доручення голові Центральної виборчої комісії розпочати підготовку до позачергових президентських виборів у країні. Політик заявив, що піде з поста президента, але залишиться головою верхньої палати парламенту. Тож поки що йти з політики він не планує.

Наразі дати виборів не називають, очільник виборчої комісії не назвав навіть попередніх відомостей про те, коли вибори можуть відбутися й чи пройдуть вони у 2022 році. За його словами, підготовчі роботи з проведення передвиборчої кампанії вже розпочалися.

Міжнародні політичні експерти говорять, що новим президентом може стати син Бердимухамедова Сердар. Наразі він обіймає посаду віце-прем'єра Туркменістану. До цього син президента обіймав інші керівні посади у державному апараті на рівні міністерств.

Бердимухамедов – другий президент Туркменістану після Сапармурата Ніязова, він очолює країну з 2007 року. У вересні 2016 року рішенням парламенту було скасовано обмеження на термін повноважень президента. Таким чином Бердимухамедов зміг балотуватися на третій термін.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Туркменістані хлопцям і дівчатам заборонили разом сидіти на лавках. У туркменській столиці ввели нову заборону для молоді. Відтепер місцевим юнакам і юнкам не дозволяють сідати одне біля одного. Поліціянти у місті, особливо у зеленій зоні, почали відстежувати порушників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини