Головна Новини Світ Азія У Японії через цунамі евакуювали майже 230 тисяч людей: постраждали десятки суден
commentss НОВИНИ Всі новини

У Японії через цунамі евакуювали майже 230 тисяч людей: постраждали десятки суден

За попередніми даними, постраждали до 30 пришвартованих суден,

16 січня 2022, 20:05
Поділіться публікацією:

У Японії влада наказала провести евакуацію населення через загрозу цунамі після виверження підводного вулкана в королівстві Тонга. Загалом наказ отримав 229 239 жителів із 55 муніципалітетів. Про це повідомляє японська компанія громадського телерадіомовлення NHK із посиланням на пожежну службу. Про загрозу цунамі з боку Тихого океану попередили ще 108 667 домогосподарств. Серед префектур повідомлення отримали Аоморі, Івате, Міягі, Тіба, Токусіма, Коті, Міядзакі та Кагосіма. В Іваті вночі 16 січня зафіксували хвилі заввишки 1,1 метра, у Кагосімі – до 1,2 метра.

У Японії через цунамі евакуювали майже 230 тисяч людей: постраждали десятки суден

Цунамі - фото з відкритих джерел

За попередніми даними, постраждали до 30 пришвартованих суден, їхня кількість встановлюється. Більшість із них належить рибалкам. Через можливий удар стихії в Японії скасували 27 внутрішніх авіарейсів. Очікується, що хвилі можуть досягти трьох метрів. Також виверження вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапа супроводжувалося ударними хвилями.

Нагадаємо, у Тихому океані відбулося потужне виверження вулкана. У Тихому океані розпочалося виверження підводного вулкана. Внаслідок його активності було викликано цунамі. Гігантські хвилі обрушилися на тихоокеанську країну Тонга. За даними ЗМІ, потужні потоки води змивали своїм шляхом. Очевидці подій кажуть, що вулканічний попіл падало у столицю Тонгі місто Нукуалофа. Після попередження про цунамі, що насувається, місцеві жителі були змушені евакуюватися на пагорбі. Вода вже встигла затопити кілька будинків та церкву. У матеріалі вказується, що вулкан знаходиться за 65 кілометрів від головного острова країни Тонгатапа. За інформацією Геологічної служби Тонгі, шлейфи газу, диму і попелу, що вириваються з вулкана, досягли висоти 20 кілометрів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини