Головна Новини Світ Австралія та Океанія Виверження вулкана біля берегів Тонгі викликало цунамі: хвиля змиває все своїм шляхом (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана біля берегів Тонгі викликало цунамі: хвиля змиває все своїм шляхом (ВІДЕО)

Цунамі обрушилося на острівну державу Тонга

15 січня 2022, 18:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Виверження вулкана біля берегів Тонгі викликало цунамі: хвиля змиває все своїм шляхом (ВІДЕО)

Цунамі. Ілюстрація з відкритих джерел

У Тихому океані сталося сильне виверження вулкана. Про це пише видання ВВС.

У Тихому океані розпочалося виверження підводного вулкана. В результаті його активності було викликано цунамі. Гігантські хвилі обрушилися на тихоокеанську країну Тонга.

За даними ЗМІ, потужні потоки води змивали на своєму шляху. Очевидці подій кажуть, що вулканічний попіл падало на столицю Тонгі місто Нукуалофа. Після попередження про цунамі, що насувається, місцеві жителі були змушені евакуюватися на пагорбі. Вода вже встигла затопити кілька житлових будинків та церкву.

У матеріалі вказується, що вулкан знаходиться за 65 кілометрів від головного острова країни Тонгатапу.

За інформацією Геологічної служби Тонгі, шлейфи газу, диму та попелу, що вириваються з вулкана, досягли висоти 20 кілометрів.

У мережі з'являються відео з місця подій. На опублікованих кадрах видно, як вода з океану поглинає населений пункт.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що на Японію обрушилися сильні хуртовини, які огорнули снігом північний схід країни. Через погані погодні умови було скасовано десятки авіарейсів. У деяких районах Японії за лічені години випало близько 30 сантиметрів опадів у вигляді снігу.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що у Франції через масштабні повені місцева річка вийшла з берегів. Потоки води ринули на вулиці населених пунктів. Внаслідок стихійного лиха загинув щонайменше один громадянин. Зазначається, що підвищення рівня води було викликане зливами, які пройшли напередодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини