Головна Новини Світ Азія Україна вимагає забезпечити вільний виїзд з Афганістану усім бажаючим
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вимагає забезпечити вільний виїзд з Афганістану усім бажаючим

У неділю ввечері на сайті Держдепу США з огляду на загострення політичної ситуації в Афганістані з'явилася спільна заява понад 60 країн до чинної влади Афганістану

16 серпня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Україна вимагає забезпечити вільний виїзд з Афганістану усім бажаючим

Аэропорт в Афганистане, фото з відкритих джерел

Понад 60 країн, серед яких і Україна, підтримали міжнародну заяву щодо необхідності забезпечення владою Афганістану вільного виїзду населення з країни. Текст даного звернення опубліковано на офіційному сайті Державного департаменту США.

"Афганцям і іноземним громадянам, які бажають виїхати, має бути дозволено це зробити: дороги, аеропорти та прикордонні переходи повинні залишатися відкритими, і необхідно підтримувати спокій. Афганський народ заслуговує на те, щоб жити в безпеці й із гідністю. Ми в міжнародній спільноті готові їм допомогти", — йдеться в тексті заяви.

Безпекою людей і дотриманням їх прав, на офіційному рівні стурбовані також: Представництво Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки, Великобританія, Люксембург, Нідерланди, Польща, Хорватія, Чорногорія, Чеська Республіка, Данія, Італія, Японія, Косово, Грузія, Литва, Латвія, Австралія, Албанія, Австрія, Багами, Бельгія, Буркіна-Фасо, Канада, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка, Кот-д'Івуар, Домініканська Республіка, Сальвадор, Естонія, Мікронезія, Фіджі, Фінляндія, Франція, Німеччина, Гана, Греція, Гватемала, Гайана, Гаїті, Гондурас, Ісландія, Ірландія, Ліберія, Ліхтенштейн, Мальта, Маршаллові острови, Мавританія, Науру, Нова Зеландія, Нігер, Північна Македонія, Норвегія, Палау, Панама, Парагвай, Португалія, Катар, Республіка Корея, Республіка Кіпр, Румунія, Сьєрра-Леоне, Словаччина, Словенія, Іспанія, Суринам, Швеція, Того, Тонга, Уганда і Ємен.

Нагадаємо, що 15 серпня представники екстремістського руху "Талібан" зайшли в столицю Афганістану, Кабул і заявили про перехід державної влади до їх рук. Раніше на сайті "Коментарі"  повідомлялося, що президент Афганістану подав у відставку і покинув країну, пояснюючи це небажанням розв'язувати кровопролиття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини