Головна Новини Світ Азія В Афганістані таліби заборонили дівчатам здобувати вищу освіту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані таліби заборонили дівчатам здобувати вищу освіту

Про це заявив новий ректор університету в Кабулі

28 вересня 2021, 19:40
Поділіться публікацією:

Таліби заборонили в Афганістані жінкам працювати викладачами в університеті Кабулу, а дівчатам вчитися там. Про це повідомляє CNN.

В Афганістані таліби заборонили дівчатам здобувати вищу освіту

Жінкам заборонили вчиться і викладати в столичному вузі, фото Getty Images

Нового ректора університету в Кабулі Мухаммада Ашрафа Гайрата призначили нещодавно. Мухаммад Гайрат заявив, що тимчасово заборонено дівчатам вчитися в закладі, а жінкам викладати там дисципліни. За його словами, в кабінетах мають облаштувати завіси, за якими сидітимуть дівчата-студентки. Поки що над нововведеннями, що дозволять жінкам здобувати вищу освіту, керівництво університету працює.

Оскільки в закладі немає достатньої кількості жінок-викладачів, щоб вони читали лекції студенткам, то адміністрація закладу вирішуватиме як правильно відповідно до ісламу організувати навчальний процес. Серед варіантів вирішення проблеми — залучення технологій для навчання дівчат. Крім того, студенток зобов'яжуть носити хіджаби.

Гайрат спростував заяви, що він не компетентний для такої посади й заявив, що вважає себе повністю кваліфікованим для того, щоб обійняти посаду ректора. Мета нового ректора зробити Кабульський університет науковим центром для всіх мусульман.

Раніше виконувач обов'язків міністра вищої освіти Афганістану Абдул Баки Хаккані заявляв, що буде переглянута навчальна програма в університеті. Також в школах дівчатка вчитимуться окремо від хлопчиків. Мова йде про початкові та середні класи.

В Афганістані закрили міністерство у справах жінок, замість нього діятиме міністерство з пропаганди чесноти і запобігання порокам. Також повідомляється, що керівництво нового міністерства освіти Афганістану закликало учнів та вчителів чоловічої статі повернутися до навчання у середній школі. Таким чином дівчатам не дозволять продовжувати навчання.

Як повідомляв портал "Коментарі", столицю Афганістану можуть залишити без води.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини