Головна Новини Світ Близький Схід Столицю Афганістану можуть залишити без води
commentss НОВИНИ Всі новини

Столицю Афганістану можуть залишити без води

Через тривалу військового конфлікту на території Афганістану Кабул може найближчим часом залишитися без води

28 вересня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Після десятиліть конфлікту, зміни клімату і поганого управління водними ресурсами столиця Афганістану зіткнулася з гострою нестачею води. Про це заявив мер міста Хамдулла Номані, передає Ariana News.

Столицю Афганістану можуть залишити без води

Афганістан, фото з відкритих джерел

Дефіцит з кожним днем стає все більш серйозною проблемою, що турбує владу.

"Є побоювання, що місто може буквально висохнути", — сказав Рейтер у понеділок мер Кабула Хамдулла Номані.

Номані сказав, що уряд планував поговорити з компаніями, які постачають питну воду, для розв'язання проблем. Нещодавно владі довелося переправляти воду в Кабул "із віддалених районів за дуже високу ціну".

Десятки людей, в основному діти, в понеділок очікували, щоб наповнити місткості водою з криниці в місцевій мечеті у Кабулі.

"Іноді ми чекаємо з відрами, але наша черга не підходить. Іноді ми йдемо додому з наповненими відрами, але іноді ходимо з порожніми відрами. Це дуже складно", — сказав Тадж Мохіулла, який долає великі відстані тільки для того, щоб набрати відро води.

За даними USAID, тільки 42% афганців мають доступ до безпечної питної води, а близько 27% сільського населення мають доступ до засобів санітарії.

Згідно ЗІ Світовою продовольчою програмою (СПП), якщо до доступу до води не ставитися серйозно, ймовірність масштабного голоду згодом зросте.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували своїх читачів про те, що бойовики "Аль-Каїди" приєдналися до "Талібану" у боях за провінцію Панджшер в Афганістані. Армія радикалів "Талібану" хоче захопити останню афганську провінцію Панджшер, де ще утримують владу залишки афганського уряду. Тепер цим терористам допомагають одновірці терористичного угрупування "Аль-Каїда".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини