Головна Новини Світ Азія В Афганістані злочинці, яких випустили з тюрми, переслідують жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані злочинці, яких випустили з тюрми, переслідують жінок

220 жінок, що працювали суддями, вимушені переховуватись

30 вересня 2021, 14:52
Поділіться публікацією:

В Афганістані, жінки, як раніше працювали суддями, зазнають переслідувань від злочинців, яких таліби випустили з в'язниці. Про це повідомляє BBC.

В Афганістані злочинці, яких випустили з тюрми, переслідують жінок

Таліби, фото BBC

Ці судді були першопрохідцями із захисту прав жінок в Афганістані. Тепер більше 220 жінок-суддів переховуються через страх відплати від правління талібів. Усі ці жінки отримували погрози. Їхні будинки, де вони раніше жили, відвідували таліби. Ті, у свою чергу, від переслідувань відхрещуються. Кажуть, що вперше про це почули.

"Жінки-судді повинні жити, як будь-яка інша сім'я, не побоюючись. Ніхто не повинен їм погрожувати. Наші спеціальні військові частини зобов'язані розслідувати такі скарги і діяти, якщо вони є" є порушенням", — сказав прес-секретар Талібану Білал Карімі. 

Деякі судді зізналися, що дійсно проводили справи проти Талібану. І вважають, що це одна з головних причин переслідувань. 

"Я отримала більше 20 погрозливих телефонних дзвінків від колишніх в'язнів, які зараз звільнені", — говорить суддя Сана, яка зараз переховується з десятками членів своєї сім'ї. 

За даними Human Rights Watch, 87% жінок в Афганістані зазнають тяжке поводження протягом життя. Але спільнота суддів, яка працювала на підтримку колишніх законів країни, допомагала відстоювати права жінок та дітей. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Афганістані таліби заборонили дівчатам здобувати вищу освіту. Нового ректора університету в Кабулі Мухаммада Ашрафа Гайрата призначили нещодавно. Мухаммад Гайрат заявив, що тимчасово заборонено дівчатам вчитися в закладі, а жінкам викладати там дисципліни. За його словами, в кабінетах мають облаштувати завіси, за якими сидітимуть дівчата-студентки. Поки що над нововведеннями, що дозволять жінкам здобувати вищу освіту, керівництво університету працює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини