Головна Новини Світ Азія В Індії три десятка осіб засудили до смертної кари: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії три десятка осіб засудили до смертної кари: що відомо

В Індії стратять 38 мусульман за серію терактів у 2008 році

21 лютого 2022, 13:15
Поділіться публікацією:

Минулого тижня суд в Індії виніс рішення щодо винних у терактах у штаті Гуджарат. Відповідно до тексту вироку 38 мусульман стратять, ще 11 засуджені до довільного позбавлення волі. Про це пише CNN.

В Індії три десятка осіб засудили до смертної кари: що відомо

Фото ілюстративне / istockphoto

У 2008 році в місті Ахмедабад сталося 16 вибухів одночасно, у результаті яких загинули понад 50 людей. Відповідальність за вибухи 26 липня 2008 року взяла на себе група під назвою "Індійські моджахеди". У штаті Гуджарат у минулих роках точилися війни між індусами та мусульманами, там же 20 років тому загинули тисячі мусульман.

Нарешті 18 лютого 2022 року суддя Патель ухвалив рішення про покарання винних в організації терактів. Один з адвокатів підсудних сказав, що подаватиме апеляцію на рішення суду щодо його підзахисного.

"Ми домагалися м'якого покарання для засуджених, оскільки вони вже провели у в'язниці понад 13 років. Але для більшості із них суд призначив страту. Ми обов’язково підемо на апеляцію", — сказав юрист Халід Шейх.

У 2011 році Держдепартамент США заявив, що індійські моджахеди мають "значні зв'язки з Пакистаном" і несуть відповідальність за "десятки вибухів по всій Індії з 2005 року". У результаті терактів тоді загинули сотні мирних жителів.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Франції від вибуху загинуло кілька осіб. Рятувальники, що прибули на місце та загасили пожежу, почали розбирати завали, щоб дістати звідти потерпілих. Роботи з пошуку зниклих мешканців продовжуються. Наразі з-під завалів витягли тіла п'яти дорослих людей, немовляти та ще однієї дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини