Головна Новини Світ Азія В Індії викрили мережу вербувальників на війну проти України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії викрили мережу вербувальників на війну проти України: що відомо

Індійська влада розкрила мережу вербувальників на російсько-українську війну

8 березня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Спецслужби Індії викрили мережу "торговців людьми", які відправляли громадян країни воювати в Україні на боці російської армії.

В Індії викрили мережу вербувальників на війну проти України: що відомо

Громадян Індії вербували на війну за РФ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання AFP, вербувальників було знайдено завдяки поліцейським рейдам по туристичних агентствах.

Зазначається, що слідчі Центрального бюро розслідувань Індії затримали кількох підозрюваних, яких допитують.

Видання пише, що серед підозрюваних є агент з працевлаштування Файсал Хан, який рекламував вакансії в російській армії на своєму соціальному медіа-каналі Baba Vlogs. Хан розповідав індійським спецслужбам, що справді допоміг організувати поїздку 16 громадян Індії до Росії наприкінці минулого року, однак нібито планувалося, що вони будуть працювати на посадах в тилу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія в тилу накопичує величезні резерви. Її стратегічний план — посилити наступальні дії, щоби розгромити Збройні сили України у найближчі рік-півтора. За словами військового експерта Валерія Ширяєва, відповідну інформацію він отримав від двох чинних російських воєначальників, які відповідають за ділянки фронтів в Україні. Він зазначив, що російська армія розраховує за рік-півтора дійти до лівого берега Дніпра.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зниження зацікавленості з боку США у військовій присутності в Європі відкриє нові можливості для Франції — вона може стати центром формування ядерної безпеки на європейському континенті, вважає політолог Ігор Чаленко. Франція також може ініціювати створення європейської армії на тлі зростаючої загрози з боку Росії, а ядерна зброя може стати інструментом, який допоможе Парижу впроваджувати ідею такої армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини