Головна Новини Світ Франція Що буде, якщо США підуть з Європи: чому це шанс для Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо США підуть з Європи: чому це шанс для Франції

Франція може стати центром ядерної безпеки у Європі

7 березня 2024, 21:13
Поділіться публікацією:

Зниження зацікавленості з боку США у військовій присутності в Європі відкриє нові можливості для Франції — вона може стати центром формування ядерної безпеки на європейському континенті, вважає політолог Ігор Чаленко.

Що буде, якщо США підуть з Європи: чому це шанс для Франції

Франція – єдина ядерна країна у ЄС. Фото з відкритих джерел

"У Франції є ядерна зброя. Втім, на відміну від США і Великобританії, французи ніколи не розміщували свою ядерну зброю на території інших європейських країн. Це, зокрема, пов’язано з непростою політикою Франції щодо НАТО. Як ми знаємо, у 1966 році Франція виходила з Альянсу, а потім поверталася. У випадку перемоги на президентських виборах Дональда Трампа США, з великою долею ймовірності, почнуть зменшувати свій вплив та військову присутність на території європейських країн. Постане питання забезпечення превентивного ядерного елементу в Європі, позаяк американські гарантії будуть непевними. І тут свою роль зіграє Франція, яка може використати власний ядерний потенціал для гарантування ядерної безпеки в Європі, що зараз роблять США", — розповів політолог.

Крім того, на думку Ігоря Чаленка, Франція може ініціювати створення європейської армії на тлі зростаючої загрози з боку Росії, а ядерна зброя може стати інструментом, який допоможе Парижу впроваджувати ідею такої армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що своєю заявою про можливість відправлення до України іноземних військовослужбовців президент Франції Еммануель Макрон показав відсутність єдності у Європі, вважає військовий експерт Микола Бєлєсков. За словами експерта, президент Франції — людина крайнощів, яка довго виступала за перемовини з РФ, а тепер підтримує найрадикальніші рішення.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський актор, відомий адепт диктатора Володимира Путіна та прихильник вторгнення РФ в Україну Іван Охлобистін несподівано заявив, що внаслідок російської агресії захоплені території Донецької області перетворилися на справжній смітник. За словами Івана Охлобистіна, російська влада відправляє на Донбас акторів, політиків, коміків та блогерів, щоби вони спокутували провину перед Кремлем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини