Головна Новини Світ Азія В Індонезії найвищий вулкан викинув у повітря стовп диму на 1,5 км (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індонезії найвищий вулкан викинув у повітря стовп диму на 1,5 км (ВІДЕО)

На острові Ява прокинувся найвищий вулкан в Індонезії

4 грудня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

В Індонезії, на острові Ява, сталося виверження найвищого в країні вулкана Семеру, що викинув стовп попелу і диму на висоту в 1,5 км. Місцева влада вже розпочала евакуйовувати людей, що проживають у районах поблизу вулкана. Про це пише Reuters.

В Індонезії найвищий вулкан викинув у повітря стовп диму на 1,5 км (ВІДЕО)

Виверження вулкана Семеру (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що вулкан Семеру прокинувся у ніч проти 4 грудня. Тож фахівці звернулися до місцевих жителів з проханням  не наближатися до вулкана на відстань не менше 8 км.

Наразі поки немає інформації про руйнування, чи людей, які постраждали. Але за останньою інформацією, виверження вулкана спонукало владу оголосити про евакуацію. То ж це означає про максимально підвищений рівень небезпеки.

Як розповів керівник агенства з ліквідації наслідків стихійних лих у Лумаджангу, що у провінції Східна Ява Джоко Самбанга, кілька сотень людей перемістили до тимчасових притулків або інших безпечних районів. 

Своєю чергою, японське метеорологічне агентство попереджає про ймовірність виникнення цунамі. Напередодні, перед виверженням Семеру, в суботу, 3 грудня, геологічна служба повідомила про землетрус магнітудою 6,1. Повідомляється, що в результаті, щонайменше одна людина постраждала.

 Відомо, що рік тому, виверження вулкана Семеру забрало життя 50 людей. А висота найвищого вулкана в Індонезії сягає 3 676 м.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що почав виверження найбільший у світі діючий вулканГеологічна служба Сполучених Штатів (USGS) повідомила про початок виверження вулкана Мауна-Лоа близько 23:30 за місцевим часом, 27 листопада. На ранок агенція повідомила, що потоки лави рухаються з північно-східної сторони і не загрожують місцевому населенню. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини