Головна Новини Світ Азія В Ізраїлі планують створити першу у світі систему перехоплення гіперзвукових ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі планують створити першу у світі систему перехоплення гіперзвукових ракет

Ізраїльська оборонна компанія Rafael взялася за унікальний проєкт. Її фахівці мають на меті розробити першу в історії систему гіперзвукового перехоплення Sky Sonic

15 червня 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє The Times of Israel, передає портал "Коментарі".

В Ізраїлі планують створити першу у світі систему перехоплення гіперзвукових ракет

В Ізраїлі хочуть розробити унікальну систему гіперзвукового перехоплення ракет. Ілюстративне фото

Основним завданням Sky Sonic буде – фіксація гіперзвукових загроз в діапазоні висоти 20-70 км, де ворожа ракета може маневрувати, аби, ймовірно, уникнути знешкодження силами протиповітряної оброни.

За словами керівника компанії, протидіяти гіперзвуковим ракетним загрозам може і ППО середньої дальності David Sling, яку активно використовують ізраїльські військові, проте нова установка працюватиме саме для знищення гіперзвукового ворожого озброєння.

"Проєкт Sky Sonic — це інноваційна, унікальна розробка у своєму роді для протидії загрозі гіперзвукової зброї", — сказав Штайніц.

Sky Sonic, котру розробляють протягом трьох років, планують представити на Паризькому авіасалоні. Таку заяву зробили на тлі повідомлення Ірану про створення гіперзвукової ракети.

Представники Rafael стверджують, що отримали дозвіл міністерства оборони на демонстрацію даної системи. Також додають,  що інтерес до нової системи уже проявили США.

Водночас, у компанії не називають термінів готовності ракети до використання, проте кажуть, що випробувальні польоти відбудуться найближчим часом.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Великобританія заінтригувала новими дронами для України. Нові дрони прибудуть до України вже у липні. У Міністерстві оборони Британії показали відео з новими безпілотниками, які невдовзі надійдуть на озброєння ЗСУ. У повідомленні йдеться, що дрони були офіційно представлені лише влітку 2022 року та увійдуть до пакету військової допомоги, який був анонсований у лютому 2023 року. Перші партії нових дронів будуть доставлені в Україну вже наступного місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини