Головна Новини Світ Великобританія Великобританія заінтригувала новими дронами для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія заінтригувала новими дронами для України

Нові дрони прибудуть до України вже у липні

15 червня 2023, 07:40 comments1121
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони Британії показали відео з новими безпілотниками, які невдовзі надійдуть на озброєння ЗСУ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Великобританія заінтригувала новими дронами для України

Велика Британія. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що дрони були офіційно представлені лише влітку 2022 року та увійдуть до пакету військової допомоги, який був анонсований у лютому 2023 року. Перші партії нових дронів будуть доставлені в Україну вже наступного місяця.

"Міжнародний фонд для України надасть критично важливі можливості для України, постачання першого раунду закупівлі мають бути виконані наступного місяця", — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Як видно на відео, українські захисники отримають БПЛА, здатні нести протичовнові боєприпаси. Частина нових безпілотників, які отримає Київ, матимуть вертикальний зліт і посадку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни активно продовжують використовувати для ударів по Україні іранські дрони, а виробляти їх допомагає Китайська Народна Республіка (КНР). У матеріалі The Wall Street Journal повідомляється, що про це йдеться у розслідуванні британської групи Conflict Armament Research, яка займається відстеженням ланцюжків постачання озброєнь. Що можна сказати зараз про китайську загрозу в ракурсі російсько-української війни та в принципі глобального протистояння? Чи ризикне Пекін допомагати Москві більше, ніж вже робить, а також спробувати влаштувати власну "переможну війну" з тим же Тайванем, у районі якого він періодично влаштовує стрілянину? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини