Головна Новини Світ Азія В Північній Кореї оголосили п'ятиденний карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Північній Кореї оголосили п'ятиденний карантин

В державному повідомленні говориться, що жителі повинні залишатися вдома та проходити вимірювання температури під час першого карантину за останні вісім місяців.

25 січня 2023, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд КНДР ухвалив рішення про запровадження карантинну на п’ять днів, його дія починається з  моменту офіційного повідомлення, тобто з 25 січня. Влада Північної Кореї пішла на таке рішення через зростання випадків респіраторних захворювань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NK News.

В Північній Кореї оголосили п'ятиденний карантин

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин. Фото з відкритих джерел

В новому повідомленні від уряду Північної Кореї говориться, що у столиці країни вводиться п’ятиденний карантин через поширення респіраторних захворювань, але про не згадується COVID-19. Мешканці Пхеньяну повинні залишатись вдома та слідкувати за своєю температурою. Наразі невідомо, чи карантин стосується усіх міст, чи тільки столиці. За день до оголошення карантину в Пхеньяні, місцеві жителі отримали попередження та встигли запастись необхідними товарами.

Уряд КНДР лише у 2022 році підтвердив перший випадок ураження COVID-19, а в серпні оголосив про повну перемогу над вірусом. Основна боротьба з коронавірусом у Північній Кореї полягала у карантинних та домашніх заходах. Окрім того, Кім Чен Ин припустив, що громадяни почнуть отримувати вакцини від COVID-19 до кінця листопада 2022 року. Мало відомо, чи цей план було реалізовано. За офіційними даними, наразі від коронавірусу в Північній Кореї померли лише 74 людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гонка озброєнь в Азії може вийти з під контролю. Наразі існують три конфліктні сторони: Південна Корея, Японія та їх союзники США; Китай; Північна Корея.

Також "Коментарі" писали про союзників, які допомагають Росії у війні з Україною.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини