Головна Новини Світ Азія В трьох країнах Середньої Азії відбулося відключення електроенергії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В трьох країнах Середньої Азії відбулося відключення електроенергії: яка причина

Через аварійну ситуацію в енергосистемі зникло світло в регіонах Казахстану, Узбекистану та Киргизстану

25 січня 2022, 20:10
Поділіться публікацією:

25 січня в трьох країнах Середньої Азії відключено електропостачання. Без світла опинилися регіони таких держав, як Казахстан, Узбекистан та Киргизстан. Попередньо, причиною масштабного відключення стала аварія в єдиній енергосистемі. Інцидент трапився близько 9 години ранку за московським часом. Про це повідомляє Медуза.

В трьох країнах Середньої Азії відбулося відключення електроенергії: яка причина

У регіонах трьох країн зникла електрика, фото з відкритих джерел

В результаті у населених пунктах відключені світлофори, у багатоповерхівках немає опалення та водопостання через те, що не працюють електричні насоси. В містах перестало працювати метро, зачинилися аеропорти. Лікарні запустили резервні генератори для забезпечення роботи обладнання.

Також мережі мобільного зв'язку почали працювати з перебоями. Повідомляється, що деякі громадяни застрягли у ліфтах, на канатних дорогах. У всіх трьох країнах протягом дня почали відновлювати електропостачання в автономному режимі.

В Киргизстані через п'ять годин після аварії відновили постачання електроенергії в населених пунктах. До кінця доби в будинках мають налагодити роботу опалення. У Казахстані повідомили, що до кінця доби електроенергія з'явиться навіть у найвіддаленіших районах. Уряд Узбекистану також заявив про відновлення постачання електричної енергії населенню.

Дві країни Узбекистан та Казахстан заявляли, що аварія сталася на території сусідньої держави. Представники Міненерго Узбекистану говорили, що відключилася електрика через інцидент в Казахстані. Мовляв, там через зміну напруги аварійно вимкнулася електроенергія в Узбекистані. Влада Казахстану запевняла, що саме через коливання напруги на території двох інших країн зникло світло на півдні держави.

Спільну енергосистему за часів Радянського союзу мали п'ять країн: Казахстан, Узбекистан і Киргизстан, Таджикистан і Туркменія. Наразі пов'язаними нею залишаються лише перші три. Така система будувалась, щоб тодішні республіки могли отримати енергію від сусідів в разі аварійної ситуації.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Кремлі відповіли на закиди про причетність РФ до протестів в Казахстані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини