Головна Новини Світ Росія Що відповіли в Кремлі на закиди про причетність РФ до протестів в Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відповіли в Кремлі на закиди про причетність РФ до протестів в Казахстані

Сергій Лавров відкинув звинувачення щодо причетності РФ до протестів в Казахстані

13 січня 2022, 15:36
Поділіться публікацією:

В Росії відповіли на думки про причетність країни до протестів в Казахстані. Офіційну позицію озвучив керівник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров. Про це пише Українська правда.

Що відповіли в Кремлі на закиди про причетність РФ до протестів в Казахстані

Протести в Казахстані, фото з Twitter / IlkhaAgency

Через введення військ Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) до Казахстану та останні події з'явилися думки про те, що до заворушення та кризи в Казахстані могла бути причетна Росія. Оскільки першими миротворцями, що прибули на територію країни, стали саме російські військові формування. Тому було висловлено версії, що криза в Казахстані дала зручний привід для того, щоб Росія могла взяти там ситуацію під свій контроль.

Однак в МЗС Росії говорять, що такі звинувачення — це не більше, ніж звичайні конспірологічні теорії. Сергій Лавров наголосив, що наразі існує багато таких теорій. Однак вони відрізняють за змістом.

За його словами, одні теоретики говорять, що кризу в Казахстані начебто спровокували спецслужби Заходу для послаблення позицій Росії напередодні перемовин в Женеві. Інші ж заявляють, що все відбулося не без участі Росії. Крім того, міністр наголосив, що події в Казахстані ніяк не пов'язані з Росією чи політикою Кремля.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомляв, що 13 січня розпочнеться виведення військ ОДКБ з країни. Пошуком і притягненням до відповідальності бандитів і терористів, за словами Токаєва, займатиметься спеціальна міжвідомча група. Також він додав, що тих, хто не здасться, буде знищено.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Держдумі вважають, що в Росії не можуть відбутися масові протести як в Казахстані. Депутат Хамзаєв спростував подібні заяви та повідомив, що "в Росії соціальна ситуація спокійна, нормальна та робоча" й РФ на крок попереду Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини