Головна Новини Світ Азія В Узбекистані відмовляються від російської мови
commentss НОВИНИ Всі новини

В Узбекистані відмовляються від російської мови

Відповідні повідомлення розклеюють на дверях закладів

5 жовтня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

В Узбекистані відмовляються від російської мови

У країні хочуть відмовитися від використання російської мови, фото Telegram міста Чирчика

В Узбекистані прагнуть відмовитися від використання російської мови у всіх сферах життя громадян. Відповідні листівки вже розклеюють працівники магазинів та водії громадського транспорту в багатьох містах країни. Про це повідомляє РБК-Україна.

Громадян попереджують про використання рідної узбецької мови відповідні таблички на дверях закладів та в автобусах. На табличках червоним перекреслено російське слово, а зелену позначку має узбецький відповідник. Таку акцію розпочали в місті Чирчик, що розташоване в Ташкентській області.

Таким чином місцева влада показує, що слід підтримувати державну мову й заохочувати громадян до її використання. Схожі акції підтримуються в інших країнах, що входили до складу колишнього Радянського союзу, де російську насаджували.

В 2020 році депутати Узбекистану мали прийняти законопроєкт про адміністративні штрафи за те, що посадовці говорять не національною мовою та за ведення документів іншою мовою крім узбецької.

У Казахстані за відео російською змушують вибачатися, в Киргизстані хочуть позбавити російську мову офіційного статусу. За словами члена конституційної ради Киргизстану, в їх країні слід підтримувати рідну мову народу, а не російську.

Як повідомляв портал "Коментарі", фермери із Узбекистану вивели новий сорт кавунів. Цьогоріч узбекистанські фермери вирішили здивувати покупців та вивели незвичний сорт кавунів. Після численних спроб та наполегливих зусиль вийшов урожай без кісточки та з чорною шкіркою.

Також ми писали, що США виділять майже $100 мільйонів на підтримку реформ в Узбекистані. За словами Помпео, дуже важливо підтримати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Узбекистану. Він зазначив, що "виділення майже 100 мільйонів доларів через програму допомоги США направлено на підтримку реформ президента Мирзиеева.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини