Головна Новини Світ Азія В Японії мають намір евакуювати понад 100 тисяч осіб: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії мають намір евакуювати понад 100 тисяч осіб: що сталося

Керівництво країни вже відправило запит на евакуацію громадян

10 липня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Південно-західну частину Японії накрили сильні дощі. Рятувальники попереджають про загрозу зсувів і затоплень через негоду. Влада країн просять евакуювати понад сто тисяч людей через сильні дощі. Про це повідомляє видання NHK.

В Японії мають намір евакуювати понад 100 тисяч осіб: що сталося

Сильні зливи в Японії - фото: з відкритих джерел

Остання злива, що пройшла в суботу, була особливо сильною, навіть для сезону дощів, який зазвичай проходить в цей проміжок часу в цій місцевості. У деяких районах випало стільки опадів, які зазвичай випадають за весь липень.

Як стало відомо, через небезпеку керівництво країни відправило запити на евакуацію понад 120 тисяч осіб. Жителям багатьох районів наказано перебратися в безпечні місця, серед яких і центри евакуації. Були залучені навіть приміщення, які призначені для підготовки збірної Аргентини з волейболу до майбутньої Олімпіади.

Евакуація була оголошена в трьох японських префектурах: Кумамото, Кагосіма і Міядзакі.

Для довідки: в місті Атамі, що в Японії, 3 липня стався селевий зсув, внаслідок якого безвісти пропали десятки людей.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Таджикистані стався потужний землетрус. Сила підземних поштовхів в епіцентрі землетрусу, який знаходився за 165 кілометрів від столиці країни, склала 5-6 балів. Повідомляється про п'ять загиблих. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що на Сицилії відбулося виверження найактивнішого вулкана Європи — Етна. Стовп попелу піднявся на висоту декількох кілометрів. Через це природного явища довелося зупинити роботу аеропорту Катанії, оскільки на його злітно-посадкову смугу випав шар попелу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини