Головна Новини Світ Італія На Сицилії відбулося нове сильне виверження вулкана (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сицилії відбулося нове сильне виверження вулкана (ФОТО, ВІДЕО)

Через активність вулкана довелося тимчасово зупинити роботу аеропорту

8 липня 2021, 18:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








На Сицилії відбулося нове виверження вулкана під назвою Етна. Стовп попелу піднявся на висоту близько п'яти кілометрів. Про це повідомляє видання NBC News.

На Сицилії відбулося нове сильне виверження вулкана (ФОТО, ВІДЕО)

Виверження вулкана Етна. Фото: twitter.com/metesohtaoglu

Як стало відомо, найактивніший європейський вулкан, що розташований на острові Сицилія, виявив сильну активність, яка спостерігалася в ніч на 7 липня. Після фази інтенсивних сильних вибухів вулкан перейшов до фонтану лави, який сягав кількох сотень метрів у висоту.

Через це природне явище довелося тимчасово зупинити роботу аеропорту Катанії, оскільки його злітно-посадкова смуга опинилася під шаром попелу.

Наразі фахівці вважають, що існує ймовірність повторного виверження вже завтра, 9 липня.

У мережі з'явилося безліч фото і відео, на яких зображений вулкан, який вивергається.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на Філіппінах триває виверження вулкана Тааль. Кілька днів тому вчені зафіксували рекордний для цього вулкана викид діоксиду сірки в атмосферу. Пізніше сейсмологи змогли зафіксувати 55 землетрусів, деякі з яких тривали до п'яти хвилин. Нині в області навколо Тааля діє третій рівень небезпеки. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що ісландець Гардар Олаф спалив свій квадрокоптер у вулкані заради ефектного відео. Фотограф зафіксував виверження вулкана Фаградальсфьядль, що знаходиться в центрі півострова Рейкьянес. У кадр потрапила вируюча магма, яка все ближче наближалася до камери. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини