Головна Новини Світ Азія В Японії після щеплень вакциною Moderna померли дві людини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії після щеплень вакциною Moderna померли дві людини

Японія припинила використання 1,63 мільйона доз Moderna

29 серпня 2021, 04:43
Поділіться публікацією:

В Японії двоє людей померли після щеплення вакциною Moderna проти COVID-19, постачання якої були зупинені після виявлення домішок. Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters, посилаючись на заяву Міністерства охорони здоров'я країни. Зокрема, чоловіки у віці 30 років померли в цьому місяці протягом кількох днів після отримання другої дози Moderna. Для них використовували препарати однієї з тих партій, у яких виявили домішки. Причина смерті поки з'ясовується.

В Японії після щеплень вакциною Moderna померли дві людини

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Японія припинила використання 1,63 мільйона доз Moderna, спрямованих до 863 центрів вакцинації по всій країні більш ніж через тиждень після того, як місцевий дистриб'ютор, Takeda Pharmaceutical, отримав повідомлення про консонанти в деяких флаконах. Передбачається, що домішки складають металеві частинки.

Раніше фармацевтична компанія Moderna заявила, що її вакцина проти COVID-19 була ефективна приблизно на 93% через шість місяців після введення другої дози.

Нагадаємо, в Японії виявили в складі американської вакцини від коронавірусу Moderna тверді частинки невідомого походження. За цим фактом проводиться ретельна перевірка. Про це повідомляє японське незалежне інформагентство "Kyodo News", через виявлення частинок сторонніх матеріалів розміром у кілька міліметрів в складі препарату у восьми пунктах вакцинації п'яти японських префектур Міністерство охорони здоров'я, праці та благословення Японії призупинило використання 1,63 млн доз вакцини на території країни. Попри це, японський виробник ліків, Takeda Pharmaceutical Co., який поширює вакцину по країні, зазначає, що препарати зі спірної партії вже використовувалися у 863 центрах вакцинації й нарікань на них не надходило.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини