Головна Новини Світ Азія В Японії почалося виверження вулкана Асо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії почалося виверження вулкана Асо

Влада також закликала людей не наближатися до вулкану

21 жовтня 2021, 00:24
Поділіться публікацією:

У японській префектурі Кумамото сталося виверження вулкана Асо. Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters. Японське метеорологічне агентство уточнив, що вулкан Асо, популярний туристичний напрям на головному південному острові Кюсю, під час виверження викинув шлейфи попелу заввишки 3,5 км.

В Японії почалося виверження вулкана Асо

Вулкан - фото з відкритих джерел


З огляду на ситуацію в префектурі підвищили рівень небезпеки до 3 за п'ятибальною шкалою. Влада також закликала людей не наближатися до вулкану і попередили про загрозу падіння великих каменів в радіусі близько 1 км навколо кратера. Місцева поліція заявила, що за станом на вечір середи не надходило повідомлень про постраждалих або зниклих без вести. А 16 осіб, які вирушили в похід до вулкана раніше в середу, повернулися цілі і неушкоджені. Очікується, що попіл, який падає з вулкана висотою 1592 метра, обсипати прилеглі міста до пізнього вечора.


Нагадаємо, в японській префектурі Кумамото, що на південному заході країни, почав вивергатися вулкан під назвою Асо. Стовп попелу піднявся в повітря на висоту близько трьох з половиною кілометрів. Фахівці зафіксували викид вулканічних каменів на відстань до кілометра. Метеорологи попереджають про викид каменів і перебігу пірокластичних потоків на відстань до двох кілометрів. Рівень небезпеки піднято до третього з п'яти можливих. Таким чином, громадянам не можна наближатися і підніматися на гору. У Мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна побачити, як величезний стовп диму і попелу здіймається в повітря. У Мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна побачити, як величезний стовп диму і попелу здіймається в повітря.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини