Головна Новини Світ Азія В Японії стався потужний землетрус: людей попереджають про можливе цунамі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії стався потужний землетрус: людей попереджають про можливе цунамі

Повідомлень про цунамі внаслідок землетрусу в Японії не надходило, але людей просять переїхати подалі від епіцентру землетрусу

13 лютого 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Всього за місяць до десятої річниці так званого Великого Сендайского землетрусу 2011 року східне узбережжя Японії стався потужний землетрус в суботу ввечері, магнітуда якого склала 7,1 балу, повідомляє метеорологічне агентство країни. Про це пише Forbes.

В Японії стався потужний землетрус: людей попереджають про можливе цунамі

Землетрус в Японії почалося в суботу, 13 грудня о 11:08 за місцевим часом і тривало близько 30 секунд. Епіцентр землетрусу знаходився біля узбережжя префектури Фукусіма на глибині близько 60 км, повідомило Японське метеорологічне агентство.

Японська громадська телекомпанія NHK TV заявила, що ніяких повідомлень про порушення на атомних станціях в цьому районі не надходило, а метеорологічна служба країни заявила, що небезпеки цунамі немає.

За повідомленням газети T he New York Times, офіс прем'єр-міністра негайно створив управління з управління кризовими ситуаціями, а Токійська електроенергетична компанія заявила, що перевіряє свої спостережні пости в Фукусімі, щоб переконатися у відсутності витоків радіації.

Незважаючи на те, що попередження про цунамі не було, газета Japanese Times повідомила, що людей в цьому районі закликають перебратися на більш високі місця в якості запобіжного заходу. Такасі Фурумура, професор Інституту досліджень землетрусів Токійського університету, сказав телеканалу NHK, що за землетрусом такого масштабу протягом двох-трьох днів може послідувати інше, аналогічного масштабу.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року Японію потряс землетрус магнітудою 9,0 — найпотужніший землетрус, коли-небудь зареєстроване в Японії. Епіцентр землетрусу знаходився біля північно-східного узбережжя японського острова Хонсю в районі Тохоку і відчувався на відстані до Росії і Китаю. Землетрус 2011 року викликало потужне цунамі, яке викликало хвилі висотою до 10 поверхів, які, як повідомляється, пройшли близько 10 км вглиб країни в деяких місцях. Збиток, нанесений реакторів атомних електростанцій в результаті цунамі, привів до найважчого ядерної кризи в світі за останні десятиліття. В цілому Національне поліцейське управління Японії тоді підтвердило загибель понад 15 тис. Чоловік в результаті землетрусу і наступного за ним цунамі.

На Японію припадає приблизно 20% світових землетрусів магнітудою 6 і більше балів.

Раніше "Коментарі" писали, що потужний землетрус в індонезійському Сулавесі забрав життя десятків людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини