Головна Новини Світ Азія В Японії виявили новий штам коронавірусу: чим він примітний
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії виявили новий штам коронавірусу: чим він примітний

Японські вчені впевнені: новий штам настільки ж небезпечний, як і «британський»

12 березня 2021, 20:49
Поділіться публікацією:

Японська влада б'є на сполох — сьогодні, 12 березня, в країні оголосили про перший випадок захворювання новим, раніше невідомим штамом коронавірусу. Про інцидент повідомляє видання Kyodo News.

В Японії виявили новий штам коронавірусу: чим він примітний

Японці виявили новий штам коронавірусу. Фото із відкритих джерел

Переносником вірусу став 60-річний чоловік, який прилетів з Філіппін ще наприкінці лютого. Пройшовши необхідний тест на коронавірус, він отримав позитивний результат. Різниця лише в тому, що хвороба у мандрівника протікала без будь-яких видимих симптомів.

Після перевірки всіх потрібних аналізів, вчені Японського національного інституту інфекційних хвороб повідомили, що в організмі чоловіка виявлений новий, інакше мутований вірус COVID -19. Точних даних, крім мікрозображення, про штам і досі немає.

В Японії виявили новий штам коронавірусу: чим він примітний - фото 2

Втім, медики вже прогнозують, що він здатний стати настільки ж небезпечним, як і раніше виявлені "британський", "бразильський" або "південноафриканський" види коронавірусу.

До слова, це вже не вперше нові штами SARS-CoV-2 виявляють саме в Японії. Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на початку січня відразу у чотирьох туристів виявили так званий "бразильський" вірус. У трьох пацієнтів хвороба протікала у важкій формі. За повідомленнями вчених, виявлений штам мутував від початкової форми мінімум 12 разів.

Також на порталі знайдуться поради від українського сімейного лікаря та педіатра щодо лікування від коронавируса. Медик порекомендує, як можна вберегти власний гаманець від розорення, якщо хвороба таки не пройшла стороною.

Додатково можна дізнатися, хто з українців може розраховувати на вакцинацію проти COVID-19 позачергово — МОЗ оновив список осіб, яким це дозволено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини