Головна Новини Світ Азія В Японії з’явиться міністерство самотності
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії з’явиться міністерство самотності

Уникнення самотності в Японії розглядають як частину боротьби із коронавірусом

12 лютого 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

В японському уряді створять нову посаду — міністр з питань самотності. Відповідна інформація з’явилася 12 лютого на місцевому ресурсі Nikkei.com.

В Японії з’явиться міністерство самотності

В Японії з’явиться міністр з питань самотності. Фото: GETTY IMAGES

Усамітнення стало великою проблемою для багатьох держав світу, зокрема і для Японії. Саме тому прем’єр-міністр країни Йосіхіде Суґа і розглянув варіант створення посади "міністра самотності" як один із важелів боротьби із наслідками пандемії коронавірусу.

Посаду обійме один з уже наявних міністрів — Тецусі Сакамото. Нині посадовець займається питаннями відновлення життєдіяльності регіонів Японії й, як додатково повідомляється, припиняти це робити не збирається. Вочевидь, Сакамото доведеться суміщати одразу два напрямки міністерських напрацювань.

В уряді переконані — це можливо. Тим більше, що тема самотності на тлі високої захворюваності на COVID-19 та введених карантинних обмежень є дуже важливою. Статистика свідчить, що відсоток суїцидів невпинно росте, особливо серед жінок. Психічні проблеми, пов’язані із вимушеною ізоляцією, особливо абстиненція (істерія та невроз нав’язливих станів), можуть перерости в достатньо глобальний момент.  

Пан Сакамото уже виступив на прес-конференції, і зазначив, що всіма силами забезпечуватиме відновлення зв’язків між людьми та шукатиме способи зменшити психічну шкоду від самоізоляції.

Між іншим, Японія — не перша країна у світі, де є так зване "міністерство самотності". До цього подібною посадою ще у 2018 році відзначилася Великобританія.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали неймовірні секрети успіху безробітного японця, який зміг стати мільйонером.

Також на порталі можна дізнатися, якими саме навичками може похизуватися винайдений у Японії робот-помічник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини