Головна Новини Світ Азія Відмова арештувати Путіна підриває міжнародний статус Монголії — Костін
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова арештувати Путіна підриває міжнародний статус Монголії — Костін

Візит Путіна до Монголії: країна не виконала ордер Міжнародного кримінального суду

3 вересня 2024, 14:34
Поділіться публікацією:

Вчора, 2 вересня, російський диктатор Володимир Путін прибув з візитом до Монголії, ставлячи країну перед складним вибором — виконати свої міжнародні зобов'язання перед Міжнародним кримінальним судом (МКС) та арештувати його, або ж відмовитись і ризикувати своєю міжнародною суб'єктністю. На жаль, Монголія обрала другий варіант.

Відмова арештувати Путіна підриває міжнародний статус Монголії — Костін

Відмова арештувати Путіна підриває міжнародний статус Монголії

Генеральний прокурор України Андрій Костін жорстко відреагував на цей крок Монголії, назвавши його приниженням для країни та використанням її у геополітичній грі Путіна. За його словами, Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб'єктність, відмовившись виконати свої зобов'язання перед МКС, юрисдикцію якого Улан-Батор визнає. 

“Сьогодні путін принизив Монголію, цинічно використавши її як розмінну монету у своїй геополітичній грі. Хотів би нагадати представникам влади цієї країни, що здатність дотримуватися своїх зобовʼязань за міжнародним правом — це один з основних критеріїв належності держави до цивілізованого світу. Світу, який цінує людське життя та свободу", — підкреслив Костін.

Костін наголосив, що надання гарантій безпеки людині, яка є обвинуваченим у воєнних злочинах, створює небезпечний прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для міжнародної спільноти. Він зазначив, що Україна, яка сама зазнала агресії з боку РФ, добре знає ціну незалежності та буде продовжувати активну співпрацю з міжнародними партнерами.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Міністерство закордонних справ України висловило різке невдоволення на адресу влади Монголії, яка відмовилася заарештувати президента Росії Володимира Путіна. Про це пише видання BILD.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини