Головна Новини Світ Азія Вимагає "українізації Грузії": прем’єр-міністр Грузії критикує опозицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вимагає "українізації Грузії": прем’єр-міністр Грузії критикує опозицію

Грузинський лідер уряду Іраклій Кобахідзе відреагував на слова протестуючих, які заявили, що заздрить українцям.

20 травня 2024, 16:36
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе на засіданні уряду виступив з промовою у якій розкритикував опозицію, яка нібито має бажання відкрити у країні другий фронт проти Росії. За словами Кобахідзе, влада Грузії перешкоджає таким діям, щоб зберегти мир в країні.

Вимагає "українізації Грузії": прем’єр-міністр Грузії критикує опозицію

Прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання "Эхо Кавказа", прем'єр Грузії назвав проблеми України, які створила Росія напавши на країну 24 лютого 2022 року. Кобахідзе заявив, що хоче нагадати долю, яка спіткала українців та пригрозив, що така ситуація може відбутись у Грузії через бажання опозиції "українізувати" країну.

"Внаслідок цієї війни в Україні загинули десятки тисяч людей. Конкретним статистичним показником є те, що 2/3 молоді у віці 19-24 років або залишили країну, або померли. Йдеться про знищення генофонду України. Це те, чому заздрять наші опоненти… Економіка зруйнована, лише за перший рік вони мали спад економіки на 30%, а це означає повну катастрофу", — сказав Іраклій Кобахідзе.

Кобахідзе заявив, що Грузія під керівництвом його партії буде зберігати мир, який є "умовою прогресу та розвитку".

"Представники колективного "Національного руху" всьому цьому заздрять, і не лише заздрять, вони хочуть бачити все це в Грузії, хочуть, щоб Грузія розділила долю України, чого ми, звісно, не можемо допустити", – додав Кобахідзе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Грузії закликала приїхати в країну лідера Франції Еммануеля Макрона, щоб позбутись впливу Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що може зробити Росія в Грузії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини