Головна Новини Світ ЄС Президентка Грузії закликала приїхати лідера однієї країни ЄС, щоб позбутись впливу Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Грузії закликала приїхати лідера однієї країни ЄС, щоб позбутись впливу Росії

Саломе Зурабішвілі закликала президента Франції Еммануеля Макрона приїхати до Грузії, через ріст впливу Росії в регіоні.

20 травня 2024, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі надіслала лист французькому лідеру Еммануелю Макрону у якому закликала якнайшвидше приїхати в Тбілісі. Зурабішвілі очікує, що президент Франції приїде в Грузію 26 травня – на День незалежності.

Президентка Грузії закликала приїхати лідера однієї країни ЄС, щоб позбутись впливу Росії

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото з відкритих джерел

Як зазначає грузинський ресурс Newsgeorgia, Саломе Зурабішвілі домовилась, що Еммануель Макрон прибуде до Грузії до проведення парламентських виборів у вересні цього року. Проте тепер президентка Грузії закликала його приїхати швидше через російський вплив на Кавказі.

"Але зараз на карту поставлена не тільки Грузія", — сказала Зурабішвілі маючи на увазі вплив Росії в регіоні, а також небезпеку для Європи.

Наразі адміністрація Макрона не відповіла на запит Саломе Зурабішвілі.

19 травня президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц зробили спільну заяву щодо ситуації в Грузії. Європейські лідери заявили, що з "глибоким жалем" бачать рішення уряду керівної партії, яка "відхилилась" від європейського шляху.

Нагадаємо, що у Грузії уряд проголосував за закон про "іноагентів", який спричинив масові протести та жорстку критику з боку Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сполучені Штати попередили уряд Грузії через прийняття закону про "іноагентів". Крім того, Європейський союз заявив про готовність заморозити заявку Грузії на членство в ЄС, якщо закон про "іноагентів" набуде чинності. Наразі президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яку уряд хоче усунути з посади, наклала вето на скандальний закон.

Також "Коментарі" писали про скандал в Грузії через ікону на якій поруч зі святою зобразили радянського диктатора Сталіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини