Головна Новини Світ Азія Виплата репарацій: дві країни хочуть покласти край великій суперечці
commentss НОВИНИ Всі новини

Виплата репарацій: дві країни хочуть покласти край великій суперечці

Південна Корея представила новий план вирішення суперечки про військові репарації з Японією. Реакція Токіо досить позитивна.

7 березня 2023, 11:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Південна Корея та Японія намагаються вирішити 80-річну суперечку щодо корейців, які перебували під окупацією Японії та насильно були залучені до праці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

Виплата репарацій: дві країни хочуть покласти край великій суперечці

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Фото з відкритих джерел

Південна Корея запропонувала своїм громадянам виплатити гроші жертвам трудових таборів, які діяли під час японської окупації. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда позитивно відреагував на таке рішення, щоб компенсацію здійснив фонд у Сеулі, а не японські компанії, як було заявлено у 2018 році.

Кісіда зауважив, що таке рішення відновить добрі стосунки з Південною Кореєю та поглибить стратегічне партнерство між країнами. Особливо у час, коли існує загроза з боку Північної Кореї. Своєю чергою президент Південної Кореї Чон Сук Чол сказав, що ця пропозиція є кроком до "орієнтованих на майбутнє відносин" між двома країнами.

Таке рішення розкритикувала громадськість Південної Кореї, які вийшли на акції протесту до будівлі МЗС, адже по такі дії знімають відповідальність за колоніальну політику з Японії. Згідно з рішенням у фонд Сеулу будуть давати внески саме південнокорейські компанії.

У період японської окупації 1910-1945 роках у трудових таборах, фабриках та шахтах працювали близько 150 тис. південнокорейців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський опозиціонер Олексій Навальний заговорив про репарації для України.

Також "Коментарі" писав, що міністр оборони України Олексій Резніков сказав, куди підуть зекономлені на зарплатах для військових 100 млрд гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини