Головна Новини Світ Азія Вірменія прямо звинуватила Росію у війні за Карабах: що зробила Москва
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія прямо звинуватила Росію у війні за Карабах: що зробила Москва

Секретар Радбезу Армен Григорян заявив, що Росія дозволила Азербайджану напасти на Нагірний Карабах.

26 червня 2024, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що його країна опинилась у війні через Росію. За його словами, Росія "відібрала" Нагірний Карабах у Вірменії та віддала ці території Азербайджану.

Вірменія прямо звинуватила Росію у війні за Карабах: що зробила Москва

Секретар Радбезу Вірменії Армен Григорян. Фото з відкритих джерел

Армен Григорян під час брифінгу з журналістами Арменпрес розповів про наслідки залежності Вірменії від Росії. За його словами, попри те, що Єреван повністю покладався на Москву, Росія не запобігла війні.

"Коли Вірменія повністю залежала від Росії, хіба у нас не була війна? Була. Зафіксуймо, що через цю ситуацію ми опинилися у війні, ми намагалися цими змінами принести стабільність і впевнені, що ці зміни призведуть до стабільності", — сказав Армен Григорян.

За словами секретаря Радбезу Вірменії, війна між Азербайджаном та Вірменією відбулась через дозвіл Росії, яка, раніше підконтрольний Єревану Нагірний Карабах, своїми діями передала Баку.

"Це сталося, коли ми повністю залежали від Росії. Росія прийшла, відібрала у нас Нагірний Карабах, повернула його Азербайджану, потім пішла, ось і вся реальність. Я стверджую, що Росія захопила Нагірний Карабах. Без дозволу Росії війни не було б", — додав Григорян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія пояснила, чому приїхала на Саміт миру у Швейцарію, проте відмовилась підписати комюніке за підсумками мирної конференції.

Також "Коментарі" писали, що російська альтернатива НАТО невдовзі може розпастись. Одна з країн заявила про готовність залишити оборонну організацію, яка підконтрольна Росії, через невиконання Москвою своїх зобов'язань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини