Головна Новини Світ Азія Вислужувалися як могли: президент Монголії покликав Путіна у юрту з дорогоцінностями віч-на-віч
commentss НОВИНИ Всі новини

Вислужувалися як могли: президент Монголії покликав Путіна у юрту з дорогоцінностями віч-на-віч

Юрта, у якій монголи приймали Путіна, була прикрашена напівдорогоцінним камінням, золотом, сріблом та дерев'яним різьбленням

3 вересня 2024, 20:55 comments3508
Поділіться публікацією:

 Президенти Росії Володимир Путін і Монголії Ухнагійн Хурелсух провели переговори у форматі віч-на-віч, і для цієї зустрічі обрали не стандартну залу прийомів, а традиційну монгольську юрту. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вислужувалися як могли: президент Монголії покликав Путіна у юрту з дорогоцінностями віч-на-віч

Президент Монголії покликав Путіна у юрту (фото з відкритих джерел)

Зустріч відбулася у спеціально облаштованій юрті, розташованій всередині державного палацу Монголії, де зазвичай проходять офіційні церемонії та прийоми іноземних делегацій. Юрта була прикрашена напівдорогоцінним камінням, золотом, сріблом і різьбленням по дереву. Попри закритий формат переговорів, стало відомо, що Путін запросив Хурелсуха до Росії на саміт БРІКС, який має відбутися в жовтні в столиці Татарстану, Казані.

"Це буде перший захід такого рівня після розширення цієї організації. Сподіваюсь, що ви візьмете участь у форматі БРІКС+. Чекаємо на вас", – заявив Путін.

Під час зустрічі Путін також запропонував обговорити економічну співпрацю між Росією та Монголією, а також взаємодію в інших галузях. Президенти також планують обмінятися думками щодо актуальних міжнародних і регіональних питань та обговорити перспективи розвитку стратегічного партнерства між їхніми країнами. За результатами переговорів очікується підписання низки двосторонніх документів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Монголія після шквалу критики нарешті відповіла, чому не арештувала ПутінаМонголія пояснила, що не мала можливості виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського президента Володимира Путіна через свою суттєву залежність від енергоносіїв із Росії. У заяві для видання Politico представник уряду країни зазначив, що 95% нафтопродуктів і більше 20% електроенергії Монголія отримує саме від РФ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини