Головна Новини Світ Азія Влада Туреччини посилює локдаун: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Туреччини посилює локдаун: що відомо

Нові обмеження будуть діяти з 7 травня

4 травня 2021, 17:23
Поділіться публікацією:

З 7 травня у Туреччині набувають чинності ще більш жорсткі карантинні обмеження у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусу. У турецьких магазинах зможуть продавати лише основні продукти і засоби гігієни. Про це повідомили в МВС Туреччини, передає hromadske.

Влада Туреччини посилює локдаун: що відомо

Влада Туреччини посилює локдаун - фото з відкритих джерел

Уже через кілька днів у супермаркетах країни можна буде придбати тільки корм для тварин, продукти, деякі косметичні засоби (окрім парфумерії), а також засоби для чищення.

Крім введених раніше обмежень на продаж спиртних напоїв, у Туреччині буде заборонено продавати електроніку, іграшки, канцелярію, одяг, аксеcуари для автомобілів, посуд, а також садові приналежності.

Нагадаємо, що влада Туреччини прийняла рішення ввести повний локдаун на території країни. Про це заявив президент Реджеп Тайіп Ердога у телезверненні. Обмеження почали діяти з 19:00 29 квітня і триватимуть до 05:00 17 травня.

При цьому очільник держави додав, що згідно з новими епідеміологічними заходами міжміські поїздки будуть можливими лише за наявності дозволу, а міжміський транспорт буде працювати тільки із 50% завантаженням. У країні припиняються очні заняття у школах і переносяться іспити.

Президент звернувся до громадян із закликом суворо дотримуватися карантинних заходів, щоб якомога швидше взяти ситуацію з поширенням коронавірусу під контроль.

Раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина підписали меморандум про поглиблення співпраці в галузі туризму. Експерти оцінили для порталу "Коментарі-Україна" значення цього документа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини