Головна Новини Світ Азія Вони нас не поважають: мешканці Балі сповнені страхом через наплив росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Вони нас не поважають: мешканці Балі сповнені страхом через наплив росіян

Росіяни втекли від війни та відбирають роботу у місцевих мешканців на острові Балі. Частину нелегальних працівників спіймали та депортували.

16 березня 2023, 13:40 comments2822
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Жителі індонезійського острова Балі бояться втратити роботу через масовий наплив росіян. Минулого року на Балі прилетіло близько 60 тис. громадян РФ. А з вересня, коли Кремль оголосив мобілізацію, їх приїжджає 20 тис. кожного місяця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Al-Jazeera.

Вони нас не поважають: мешканці Балі сповнені страхом через наплив росіян

Росіяни масово тікають від війни на Балі. Фото з відкритих джерел

Громадяни РФ тікають зі своєї країни через страх потрапити в армію, а також через економічні наслідки, які спричинила війна. На курортному острові Балі росіяни почали працювати нянями, водіями таксі, перукарями, інструкторами з серфінгу, гідами чи пропонувати послуги сексуального характеру.

Влада Балі намагається приборкати стихійне явище нелегальної роботи серед туристів, адже таким чином вони відбирають заробіток у місцевих громадян. Проблеми виявилась настільки серйозною, що губернатор острова Вейан Костер звернувся до уряду з проханням посилити візовий режим для громадян Росії та України.

"Чому ці дві країни? Вони воюють, тому в їхніх країнах небезпечно, і вони стікаються на Балі. Багато з них приїжджають на Балі не для відпочинку, а для того, щоб знайти комфорт, у тому числі для роботи", — говорить Костера.

Хоч кількість українців, які прибувають на острів зросла, проте їх значно менше, а більшість скарг та суперечок щодо нелегальних працівників спрямовані в бік росіян. Вони приїхали на балі і почали працювати без відповідних документів, зокрема робочої візи.

Місцева влада намагається приборкати явище нелегальної роботи іммігрантів, тому на початку березня вони створили оперативну групу з офіцерів поліції та урядовців. За перший тиждень роботи новостворена група виявила шість порушників, усі виявились росіянами. Троє були залучені в секс-індустрії, двоє працювали інструкторами, а ще один росіянин був тренером з тенісу. Усі вони отримали наказ про депортацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сербський перевізник ввів нові зручності для росіян.

Також "Коментарі" повідомляв, що росіянка, яка подорожувала в Європі сіла в таксі до українки в Австрії. Жінка описала те, що сталось далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дом

16 березня 2023, 13:53

Кацапи нікого не поважають,навіть себе.


Новини