Головна Новини Світ Азія Японський депутат приїхав до Москви, де заявив про підтримку Росії: що з ним зробили у Японії
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський депутат приїхав до Москви, де заявив про підтримку Росії: що з ним зробили у Японії

Урядовець з Японії відвідав Росію та оголосив, що впевнений у перемозі Путіна у війні проти України.

11 жовтня 2023, 17:30 comments5060
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Член Партії інновацій Японії Мунео Сузукі неодноразово говорив про свою прихильність до Росії. Японський депутат без попереднього погодження здійснив візит до Москви, де заявив, що "на 100 відсотків впевнений" у перемозі Росії у війні проти України. Згодом чиновник зіткнувся з наслідками своєї позиції до Росії.

Японський депутат приїхав до Москви, де заявив про підтримку Росії: що з ним зробили у Японії

Японський депутат підтримав Росії у війні проти України. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання Kyodo Мунео Сузукі під тиском однопартійців втратив членство в Партії інновацій.

"Я прийняв рішення вийти з партії, тому що виявилося, що ми з партією маємо різні цінності щодо дипломатії з Росією", — сказав журналістам Сузукі після написання заяви про вихід з партії.

Попри те, що Мунео Сузукі залишив партію, 75-річний посадовець заявив, що й надалі буде працювати в японському парламенті вже як незалежний депутат.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Японія закликала своїх громадян уникати поїздок до Російської Федерації, незалежно від мети візити. А депутати повинні були повідомляти уряд країни про намір здійснити візит до Росії. Мунео Сузукі відправив лист до уряду, однак чиновник зробив це вже після того, як залишив територію Японії.

Таким чином, це перший відомий візит японського законодавця до Росії від початку повномасштабної війни Росії проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Росії Сергій Лавров різко реагує на військову допомогу Японії для України.

Також "Коментарі" писали, що Японія повідомила, чи збирається приєднатись до НАТО. Таким чином Японія могла б стати першою азійською країною членом Північноатлантичного альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини