Головна Новини Світ Росія Росія різко реагує на військову допомогу Японії для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія різко реагує на військову допомогу Японії для України

МЗС Росії виступає проти японської допомоги для України.

9 червня 2023, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що надіслало повідомлення про виклик японського посла в РФ через рішення Японії надіслати військову техніку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Росія різко реагує на військову допомогу Японії для України

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Японія від початку вторгнення підтримує Україну. Азійська країна виділяла фінансову допомогу та надсилала шоломи та бронежилети. Однак тривалий час не відправляла іншу військову техніку. Тепер у Токіо прийняли рішення відправити для українських потреб близько 100 транспортних засобів військово призначення, подібних до вантажівок.

У МЗС РФ відреагували на японську допомогу для України та заявили, що азійська країна відправила броньовану техніку, яка збільшить ескалацію.

"Японській стороні повідомили, що цей крок призведе до ескалації бойових дій і подальшого зростання кількості людських жертв київського режиму", — заявили у Міністерстві закордонних справ Росії та викликали японського посла.

Також прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда 9 червня оголосив, що його країна надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 5 млн доларів, щоб допомогти з наслідками руйнування дамби Каховської ГЕС.

"Багато громадян України стали жертвами тривалого російського вторгнення, а цивільні об’єкти, зокрема електростанції, були пошкоджені. Це ніколи не можна виправдати, і ми знову рішуче це засуджуємо", — заявив секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екоактивістка Ґрета Тунберг відреагувала на підрив Каховської ГЕС.

Також "Коментарі" писали про Китай, який відреагував на потенційне відкриття офісу НАТО в Японії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини