Головна Новини Світ Азія За відмову від вакцинації мешканцям Філіппін погрожують в’язницею
commentss НОВИНИ Всі новини

За відмову від вакцинації мешканцям Філіппін погрожують в’язницею

У країні спостерігається високий рівень захворюваності на COVID-19, але мала кількість вакцинованих

23 червня 2021, 10:47
Поділіться публікацією:

Президент Філіппін Родріго Дутерте пригрозив мешканцям Філіппін в’язницею, якщо вони відмовлятимуться від вакцинації проти COVID-19. З такою заявою він звернувся одразу ж після того, як дізнався про низьку явку людей у декількох пунктах вакцинації у столиці Маніла. Про це повідомляє Reuters.

За відмову від вакцинації мешканцям Філіппін погрожують в’язницею

Родріго Дутерте. Фото: getty images

"Ви вибираєте: вакцинація або я відправлю вас у в’язницю", — сказав Дутерте.

Президент закликав філіппінців не ігнорувати проблему, а робити щеплення. Він попередив, що в іншому випадку він дасть наказ усім місцевим посадовцям вести список людей, які відмовляються від вакцинації.  

Щоправда, такі висловлювання дещо суперечать заявам чиновників охорони здоров’я про те, що вакцинація є повністю добровільною.

Однак Дутерте наголосив, що в країні криза і його дратує, що філіппінці не прислуховуються до рекомендацій уряду.

У Філіппінах зареєстровано понад 1,3 мільйона випадків захворювання. Станом на 20 червня у країні лише 2,1 мільйона жителів зробили щеплення.  

Нагадаємо, видання "Коментарі" писало про те, що влада столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі пропонує туристам пройти безкоштовну вакцинацію проти COVID-19. Туристи з візами, виданими Абу-Дабі, і власники паспортів, які мають право на туристичну візу, при прибутті в ОАЕ з Абу-Дабі можуть забронювати безкоштовні вакцини.

Також сайт повідомляв, що Україна перебуває у переліку з приблизно трьох десятків країн, яким США надасть у сукупності 14 млн доз вакцини проти COVID-19. Точні обсяги поставок і назви вакцин оголосять тоді, як адміністрація Штатів повністю узгодить логістичні, регуляторні та інші умови окремо з кожною країною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини