Головна Новини Світ Азія Жертвами заворушень у М'янмі сьогодні стали 38 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Жертвами заворушень у М'янмі сьогодні стали 38 осіб

Сьогодні зафіксовано рекордну кількість смертей в результаті заворушень в М'янмі

14 березня 2021, 20:42
Поділіться публікацією:

Сили безпеки М'янми вбили не менше 38 осіб у неділю, 22 з них в районі Хлаінгтхарьяр в Янгоні, повідомила правозахисна група Асоціації сприяння політв'язням. Про це пише Reuters.

Жертвами заворушень у М'янмі сьогодні стали 38 осіб

Таку ж кількість смертей було зафіксовано 3 березня.

Посольство Китаю охарактеризувало ситуацію як "дуже важку" після нападів на фінансовані Китаєм заводи. Посольство також заявило, що багато китайських співробітники були поранені та спіймані в пастку в результаті підпалів невідомими нападниками на швейні фабрики в Хлаінгтхаї, і що воно закликало М'янму захистити китайську власність і громадян.

Коли з промислової зони піднялися клуби диму, сили безпеки відкрили вогонь по протестуючих в передмісті, де проживають мігранти з усієї країни, повідомляють місцеві ЗМІ.

Воєнний стан було введено в Хлаінгтхаї та ще одному районі торгового центру М'янми. Армійське телебачення Myawadday повідомило, що сили безпеки діяли після того, як були підпалені чотири швейні фабрики та завод, який спеціалізується на виробництві добрив, і близько 2000 осіб зупинили пожежні машини, щоб дістатися до них.

Раніше "Коментарі" писали про можливі наслідки військового перевороту в М'янмі та про те, в чому полягає український інтерес. Перший військовий переворот у 2021 році стався у країні, яка ніколи не перебувала у сфері українських зовнішньополітичних і зовнішньоекономічних пріоритетів. Офіційний Київ не подбав про відкриття українського посольства у цій країні, а наша співпраця з нею у всіх сферах носила епізодичний та суто протокольний характер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини