Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралія анонсувала відкриття кордонів із 1 грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія анонсувала відкриття кордонів із 1 грудня

З 1 грудня іноземні студенти та вакциновані кваліфіковані працівники зможуть подорожувати до Австралії

23 листопада 2021, 05:15
Поділіться публікацією:

Австралія вперше з 2020 року відкриває свої кордони. Власники австралійських віз, які здобули повний курс вакцинації, зможуть в'їхати до країни вже з 1 грудня. Про це повідомляє видання The Guardian. З 1 грудня іноземні студенти та вакциновані кваліфіковані працівники зможуть подорожувати до Австралії. Прем'єр-міністр Скотт Моррісон назвав цей крок "важливою віхою" шляхом повернення країни до нормального життя. Водночас, рішення про туристів, які бажають відвідати країну, ще не ухвалено.

Австралія анонсувала відкриття кордонів із 1 грудня

Австралія - фото з відкритих джерел

“Я думаю, що австралійці дуже хочуть, щоб ми використали поетапний підхід. Вони пройшли крізь чимало труднощів для того, щоб ми могли безпечно відкритися, і щоб ми могли залишатися безпечно відкритими, і це те, що ми продовжуватимемо робити", — заявив Моррісон.

Тепер вільно в'їхати до Австралії зможуть трудові мігранти, особи, яким потрібно перебувати в країні за сімейними обставинами, та власники студентської візи. Зазначимо, за даними уряду, близько 235 тисяч власників австралійських віз із 1 грудня зможуть вільно подорожувати до країни. Серед них 162 тисячі іноземних студентів. Крім того, з 1 грудня в Австралію зможуть відвідувати вакциновані від COVID-19 громадяни Японії та Південної Кореї.

Нагадаємо, Європейський союз офіційно схвалив відкриття кордонів для туристів із третіх країн. Однак безпроблемно потрапити до Європи можна буде лише тим, хто пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу. Про це повідомив представник Європейської комісії під час брифінгу. Крім того, Європейський Союз послабить карантинні вимоги та розширить список країн, до яких не застосовуватимуться жорсткі правила при перетині кордону. Рішення має бути найближчим часом затверджено Радою ЄС. "Разом з тим, щоб зменшити ризик поширення штамів коронавірусу в ЄС, Рада погодила новий надзвичайний механізм припинення, який дозволить країнам-членам діяти швидко та скоординовано", — наголосив представник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини