Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралійський спецназ звинувачується у вбивстві 39 афганців і військових злочинах
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійський спецназ звинувачується у вбивстві 39 афганців і військових злочинах

Нещодавно був опублікований сенсаційний звіт про серйозні злочини австралійських солдатів в Афганістані

19 листопада 2020, 10:15 comments1165
Поділіться публікацією:

Спецназ Австралії звинувачується в незаконному вбивстві 39 афганців і приховуванні військових злочинів.

Австралійський спецназ звинувачується у вбивстві 39 афганців і військових злочинах

Фото: из открытых источников

Нещодавно був опублікований сенсаційний звіт про серйозні злочини австралійських солдатів в Афганістані, який розкрив численні незаконні вбивства і жорстоке поводження з військовополоненими. Голова Сил оборони генерал Ангус Кемпбелл назвав ці твердження "дуже тривожними".

"Звіт розкриває 39 незаконних вбивств і жорстоке поводження з людьми, що знаходяться під їх контролем", — пише генеральний інспектор Сил оборони Австралії Дж. М. Гейнор.

Він додав, що жоден з цих передбачуваних злочинів не був вчинений в розпал війни. Звіт слідує за чотирирічним розслідуванням діяльності спецназу в Афганістані, в ході якого було опитано 423 свідки, вивчено понад 20 000 документів і 25 000 зображень.

Було вбито в цілому 39 осіб і ще двоє зазнали жорстокого поводження; 25 чинних або колишніх військовослужбовців Австралійських сил оборони звинувачуються у військових злочинах.

Нагадаємо, нещодавно загострився конфлікт між КНР і Австралією. Прем'єр останньої повідомив, що раніше з посольства КНР в Австралії надійшов неофіційний документ, який звинувачує австралійську владу в погіршенні відносин з Пекіном.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Китай заборонив в'їзд іноземцям відразу з трьох країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини