Головна Новини Світ Австралія та Океанія Град розміром із куряче яйце: на Австралію обрушився потужний шторм (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Град розміром із куряче яйце: на Австралію обрушився потужний шторм (ВІДЕО)

Без електроенергії залишилося понад шість тисяч будівель

28 жовтня 2021, 18:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Австралію накрила сильна стихія. Про це повідомляє видання УНІАН.

Град розміром із куряче яйце: на Австралію обрушився потужний шторм (ВІДЕО)

Ілюстрація. Фото: Pixabay

На південному узбережжі Австралії розбушувалася негода. Внаслідок шторму на місто Аделаїда випало велике місто. За інформацією журналістів, розмір градин був порівняний із курячим яйцем або м'ячем для гри в гольф.

У першій половині дня через місто промайнули кілька фронтів шторму. Через негоду без електроенергії залишилося понад шість тисяч будівель. Деякі навчальні заклади припинили заняття.

За даними метеорологів, найближчим часом на країну можуть обрушитися нові шторми. Причиною появи лютої стихії називають систему низького тиску, яка посилилася на заході Південної Австралії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що у Сполучених Штатах Америки потужний торнадо руйнував будинки місцевих мешканців. Фахівці розповіли, що пориви вітру у вихору перевищували кілька сотень кілометрів на годину. Через вихору постраждали щонайменше двоє людей. Без електрики залишилося близько семи тисяч клієнтів. Очевидці розповідають, що бачили, як торнадо підіймав у повітря і розкидав уламки будинків. Докладніше про це читайте в нашій статті.

Також "Коментарі" інформували про те, що в Об'єднаних Арабських Еміратах помітили рідкісне для цього регіону явище. Ним виявився водяний смерч. Страхітливий вихор утворився біля узбережжя східного емірату Фуджайри. Подібні смерчі зазвичай з'являються над поверхнею великої водойми в тропічних широтах. Вони, як правило, існує лише до тридцяти хвилин. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини