Головна Новини Світ Австралія та Океанія Китайський корабель застосував лазер до австралійського літака: що відомо про конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський корабель застосував лазер до австралійського літака: що відомо про конфлікт

Стосунки між Китаєм та Австралією досить напружені

21 лютого 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Між Австралією та Китаєм виник конфлікт в морі. Урядовці Австралії запевняють, що їх літак було засліплено лазером, який направив військовий корабель КНР. Китайці ж відкидають звинувачення та зазначають, що їх військові не порушували міжнародне право. Про це пише CNN.

Китайський корабель застосував лазер до австралійського літака: що відомо про конфлікт

Фото ілюстративне / Pixabay

Під час брифінгу в Пекіні речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь повідомив, що судно дотримується міжнародного права.

"Китайське судно, яке плаває у відкритому морі, відповідає відповідним нормам міжнародного права та міжнародної практики, дії екіпажу є повністю легітимними і законними. Ми закликаємо австралійську сторону поважати законні права китайських суден відповідно до міжнародного права у відповідних морях і припинити зловмисне поширення дезінформації щодо Китаю", — зазначив він.

В той же час прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон зазначив, що китайці повинні пояснити свій "небезпечний і непрофесійний" вчинок, який здійснив екіпаж судна ВМС Народно-визвольної армії (PLAN) минулого тижня. Інцидент із направленням лазеру на літак стався у водах біля північного узбережжя Австралії. Оскільки такі дії можна вважати залякуванням.

Моррісон заявив, що в понеділок китайська влада ще не відповіла на його заклик дати відповіді. Раніше державний таблоїд Global Times звинуватив Канберру в спробі зашкодити репутації Пекіна в південній частині Тихого океану. Начебто Австралія прагне відволікти увагу від того, що китайська армія надає допомогу та підтримку населенню Тонга після великого виверження вулкану, і передачу гуманітарної допомоги мешканцям Соломонових островів.

Як повідомляв портал "Коментарі", за інформацією Пентагону, днями літаки Росії три рази перехоплювали американські літаки патрулювання, що рухалися над Середземним морем. Повідомляється, що літаки США перебували міжнародному повітряному просторі, коли до них наближалися повітряні судна РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини