Головна Новини Світ США У Пентагоні розповіли про перехоплення Росією американських літаків: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні розповіли про перехоплення Росією американських літаків: що відомо

Росія перехоплювала американські літаки у міжнародному повітряному просторі

17 лютого 2022, 14:25 comments1112
Поділіться публікацією:

За інформацією Пентагону, днями літаки Росії три рази перехоплювали американські літаки патрулювання, що рухалися над Середземним морем. Повідомляється, що літаки США перебували міжнародному повітряному просторі, коли до них наближалися повітряні судна РФ. Про це пише "Голос Америки".

У Пентагоні розповіли про перехоплення Росією американських літаків: що відомо

Військовий літак Боїнг P-8 «Посейдон» / фото Вікіпедія

За словами речника Міністерства оборони США Майка Кафки, інформація про непрофесійне перехоплення трьох літаків ВМС США P-8A повітряними силами Росії у міжнародному повітряному просторі над Середземним морем підтверджена. Інцидент трапився на минулих вихідних.

Дипломати Вашингтона надіслали звернення до Кремля у зв'язку з цими діями російських повітряних сил і заявили про стурбованість. Постраждалих у результаті інцидентів немає. Речник Пентагону висловив сподівання, що Росія більше не буде робити перехоплення літаків інших держав у міжнародному повітряному просторі та дотримуватиметься норм міжнародного права.

Як повідомляв портал "Коментарі", береги Фінляндії та Естонії в Балтійському морі патрулюють два мінні тральники НАТО, вони розміщені біля півострова Порккала, за 30 км від Гельсінкі. Повідомляється, що ці судна мають запобігти військовим операціям Росії у Фінській затоці щодо атаки Аландських островів, Ханконіемі чи естонського узбережжя.

Також ми писали, що повноважний посол України в Японії розповів, що спільного між сусідами Росії — Україною та Японією. За словами посла, спільним між двома країнами є й те, що "частина територій Японії та частина території України окуповані Росією", обидві держави не мають ядерної зброї, хоча Японію має захищати ядерною зброєю та ракетами США відповідно до угод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини