Головна Новини Світ Австралія та Океанія Країни Тихого океану опиняться під водою: прорахунки "Кліматичного пакту Глазго"
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни Тихого океану опиняться під водою: прорахунки "Кліматичного пакту Глазго"

Така ситуація викликана різкими змінами клімату через надмірне використання вугілля

1 грудня 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Лідери тихоокеанських островів, яким загрожує підвищення рівня моря, заявили, що вони розчаровані "Кліматичним пактом Глазго", який закликав до поступового скорочення, а не цілковитого припинення використання вугілля — найбільшого джерела глобального потепління. Про це повідомляє Reuters.

Країни Тихого океану опиняться під водою: прорахунки "Кліматичного пакту Глазго"

Президент Мікронезії Девід Пануело - Reuters.

Президент Мікронезії Девід Пануело заявив, що промислово розвинені країни повинні допомогти іншим країнам перейти з викопного палива на відновлювані джерела енергії і навіть побудувати невеликі атомні електростанції.

"Якщо ви подивитеся на весь світ, ми не дуже задоволені результатами COP26 (Glasgow Climate Change Conference) із зрозумілих причин", — сказав Пануело, маючи на увазі конференцію ООН з питань клімату минулого місяця.

Як сказав Пануело, усі обіцянки щодо скорочення викидів на COP26 обмежуватимуть зміну клімату лише на 2,4 градуса вище доіндустріального рівня, що значно перевищує ціль у 1,5 градуса. 

Колишній генеральний секретар Форуму тихоокеанських островів Мег Тейлор з Папуа-Нової Гвінеї, сказала, що очікує набагато більше від COP26.

"Я просто очікувала, що країни будуть набагато прогресивнішими, особливо щодо загроз для Тихого океану", – сказала Тейлор.

Однак вона також зазначила, що Папуа-Нова Гвінея "дуже задоволена", що питання "втрат і збитків" принаймні обговорюється.

Країни, що низько розташовані біля Тихого океану, підштовхнули багаті країни створити фонд "втрат і збитків", щоб допомогти їм запобігти або мінімізувати вплив зміни клімату, але країни погодилися лише на COP26, щоб розпочати діалог з цього питання.

Колишній президент Кірібаті Аноте Тонг сказав, що світ не розуміє, що потрібні термінові дії, оскільки острівні країни Тихого океану в кінцевому підсумку опиняться під водою, навіть якщо всі країни виконають свої цілі щодо скорочення викидів. Під час свого президентства Тонг купив землю на Фіджі для громадян Кірібаті, щоб сховатися від потенційної шкоди зміни клімату.

"Я не думаю, що світова спільнота коли-небудь по-справжньому зрозуміє, із якими наслідками зміни клімату ми зіштовхуємося. Це справжня загроза", — сказав Тонг.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Судноплавному саміті члени ООН розкритикували Міжнародну морську організацію та її держав-членів за відмову переглядати свою стратегію до 2023 року щодо скорочення викидів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Никита

3 грудня 2021, 11:09

Прекратите врать! За десятилетия вашего существования объем новостей про страны Океании (кроме Австралии и Новой Зеландии, которые вы, грубо говоря - идеализируете и изображаете в качестве так называемых "опекунов", без которых другие страны региона якобы "неспособны существовать" - что само по себе одна большая ложь), зато пишете прямые угрозы смертью на тему "все страны Океании исчезнут"! При этом, нету ни жалости, ни идей помочь! И даже не упоминаются украинские диаспоры, которых это может затронуть (например, в Папуа-Новой Гвинее, где местный министр спорта - этнический украинец). Почему такая ненависть к странам Океании, что вы всеми возможными способами пытаетесь унизить достоинство местных жителей путем распространения материалов, большинство из которых - либо лживые и без первоисточников, либо вообще не подлежат логическому соображению?


Новини