Головна Новини Світ Австралія та Океанія У Тихому океані відбулося виверження вулкану – пилом накрило територію на тисячі кілометрів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тихому океані відбулося виверження вулкану – пилом накрило територію на тисячі кілометрів

Виверження вулкана Хунга Тонга-Хунга Хаапай сталося у суботу за 65 км на північ від столиці Нукуалофи

17 січня 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

Близько 80 тисяч людей могли відчути наслідки цунамі, яке спричинило виверження підводного вулкана біля островів Тонга, що на південний захід від Нової Зеландії. Поштовхи були настільки сильними, що їх відчули в усьому світі.

У Тихому океані відбулося виверження вулкану – пилом накрило територію на тисячі кілометрів

Виверження вулкану. Фото: bbc

Потужність виверження була досить великою, адже стрибки атмосферного тиску помітили на протилежній частині земної кулі. Головна небезпека полягала у тому, що виверження вулкану призвело до появи хвиль цунамі висотою понад 1 метру.

Судячи з тих відео, якими почали ділитися у соцмережах, вода знищувала на своєму шляху абсолютно все, затоплюючи будинки людей країни Нукуалофа. Проте поки що дані про загиблих або травмованих не поступали.

Ще однією проблемою є те, що виверження вулкану призвело до того, що острівна країна виявилась вся покрита попелом. Частина населених пунктів залишилася без електроенергії й інших комунікацій. Дотепер понад 105 тисяч жителів залишаються без зв’язку.

З Нової Зеландії та Австралії у постраждалі регіони відправили літаки, проте інформації про їх місію поки що замало. Влада Нової Зеландії заявила, якщо з пташиного польоту подивитися на острівну країну, то може здатися, що вони розташовані десь на місяці, бо покриті великими шаром пилу. Цей пил не тільки завдав шкоди об’єктам інфраструктури, а й спричинив нестачу прісної води. Представники влади рекомендують людям носити захисні маски чи респіратори, щоб захиститися від шкідливого пилу та не вживати воді з-під крана, краще пити воду у пляшках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Африці прокинувся один із найбільших вулканів у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини